Salvamont Vrancea e funcțional 24 de ore din 24

0
Serviciul de Salvamont este, de luna aceasta, funcțional la capacitate maximă, permanența urmând să fie asigurată de la baza Păulești, unde funcționează și dispeceratul serviciului.

Acesta este disponibil non-stop, în timp ce bazele dela Soveja și Nistorești urmează să fie folosite doar sezonier, în funcție de necesități. Baza salvamont Păuleşti va acționa în principal în perimetrul Parcului Naţional Putna Vrancea, unde se află majoritatea traseelor ce atrag un număr mare de turişti.

Baza salvamont din comuna Nistoreşti va deservi în principal activităţile de salvamont pentru traseele turistice din afara Parcului Naţional Putna Vrancea, de pe valea Zăbalei și valea Nărujei. Baza salvamont Soveja va deservi atât staţiunile Lepşa şi Soveja, care atrag un număr crescut de turişti în toate anotimpurile, cât şi tabăra Gălăciuc. Această bază va deservi, de asemenea, Cheile Tişiţei, Cascada Putnei şi exploatările forestiere existente de pe linia Soveja – Lepşa.

“ Salvamont Vrancea gestionează activitatea de salvare montană cu o echipă nouă, formată din 12 salvatori montani angajați și șase voluntari. Serviciul deservește toată zona montană a județului Vrancea și are rolul de a preveni producerea accidentelor montane, de a desfășura acțiuni de căutare și salvare a persoanelor aflate în dificultate în zona montană, de a marca și întreține traseele turistice din Munții Vrancei și de a informa operativ turiștii cu privire la zonele periculoase de pe traseele turistice, unde există riscul producerii de avalanșe, alunecări de teren, sau unde sunt trasee și căi de acces închise. Formația Salvamont Vrancea acoperă o suprafață de peste 1.200 km pătrați, pe care se află 16 trasee turistice, totalizând aproximativ 250 km de potecă marcată. Pentru orice informații cu privire traseele turistice, persoanele interesate pot contacta Dispeceratul Național Salvamont la numărul 0-SALVAMONT (0-725826668), 24 de ore din 24, sau pot descărca aplicația dedicată, de AICI “, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Vrancea.

ANGAJARE online copy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.