Şapte medalii, cucerite de elevii români la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia

0
158

Școala românească, din nou învingătoare în concursurile internaționale în care se reunesc cei mai buni elevi din lume. La Olimpiada Internațională de Fizică a țărilor din Asia/APHO 2015, ce a avut loc, între 3 şi 11 mai, la Hangzhou, China, elevii români au cucerit şapte medalii – trei de aur şi câte două de argint şi de bronz – şi o menţiune. România a fost la această competiție în calitate de invitat special, însă a reușit să  obțină rezultate remarcabile.

Medaliaţi în 2014 cu argint, Dan Ştefan Eniceicu (clasa a XI-a), Tudor Costel Creţu (clasa a XI-a) şi Cristian Alexandru Frunză (clasa a XII-a) au cucerit acum medaliile de aur. Medaliile de argint au fost obţinute de Ileana Rugină (clasa a XII-a) – menţiune la ediţia precedentă – şi Andrei Răduc (clasa a XII-a), iar cele de bronz de Gabriel Găitan (clasa a XII-a) şi Mălin Stănescu (clasa a XI-a). Ovidiu Mihai Popa (clasa a XI-a) a fost distins cu menţiune.Toţi cei opt elevi laureaţi studiază la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Pregătirea olimpicilor a fost asigurată de profesoarele Rodica Ionescu şi Delia Davidescu, precum şi de cadrele didactice care au luat parte la stagiul de pregătire şi selecţie a lotului de fizică, provenite atât din unităţi de învăţământ preuniversitar, cât şi din facultăţile de fizică din Bucureşti, Iaşi, Craiova şi Cluj-Napoca.

Ajunsă la a XVI-a ediţie, competiţia este destinată exclusiv statelor de pe continentul asiatic, România fiind singurul stat din afara acestui spaţiu, invitat să participe în semn de recunoaştere şi apreciere a rezultatelor deosebite obţinute în fiecare an la Olimpiada Internaţională de Fizică.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here