Scenariu apocaliptic: cutremur de 7 grade în urma căruia a fost afectat și Spitalul Județean Focșani. Vezi cum au făcut față simulării echipele de salvatori din Vrancea!

0

exercitiu la spitalul judetean1 - Scenariu apocaliptic: cutremur de 7 grade în urma căruia a fost afectat și Spitalul Județean Focșani. Vezi cum au făcut față simulării echipele  de salvatori din Vrancea!

Un scenariu  apocaliptic, dar oricând posibil a se întâmpla, a fost pus în scenă, joi, de conducerea Inspectoratului  pentru Situații de Urgență Vrancea. Potrivit planului autorităților, un cutremur de 7 grade pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea, provocând importante pagube, fiind afectat inclusiv cel mai mare spital din județ,  respectiv Spitalul Județean de Urgență din Focșani.

Conform scenariului, în urma seismului, secţia A.T.I. și  două saloane au fost grav afectate de cutremur, fiind necesară mutarea pacienţilor în saloanele neafectate. Personalul de la locul de muncă a fost și el angrenat în misiune, acţionând pentru mutarea şi evacuarea pacienţilor şi a vizitatorilor din incinta spitalului.

A doua situaţie tactică a presupus că, în urma cutremurului casa scării a fost afectată de cutremur, lifturile spitalului nu mai funcţionează iar persoanele care se află în secţia Boli Interne a spitalului nu se mai pot evacua. Concomitent cu mutarea pacienţilor din secţia A.T.I., se acţionează cu ajutorul autoscării mecanice pentru evacuarea persoanelor ramase izolate la nivelul etajului 4, şi transportul acestora către punctual medical avansat.

A treia situaţie tactică a presupus că, din cauza unor defecţiuni tehnice la instalaţia de alimentare cu gaze, la centrala termică a spitalului are loc o explozie urmată de un incendiu care se manifestă la aproximativ 30% din suprafaţa clădirii, o persoană este posibil să fie surprinsă în interior. Se acţionează cu echipa de căutare-salvare pentru localizarea şi evacuarea victimei şi cu echipaje de stingere cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

A patra situație tactică a constat în faptul că, în urma mişcărilor seismice, instalaţiile de preparare a hranei sunt distruse şi se produce un incendiu la demisolul clădirii unde se află blocul alimentar  cu posibilitate de propagare atât pe orizontală cât şi pe verticală, două persoane angajate ale spitalului fiind surprinse în interior neputându-se evacua. Se acţionează pentru evacuarea persoanelor şi pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

A cincea situație tactică a constat în faptul că, există persoane care nu se pot evacua de pe holul etajului 2, deoarece căile de evacuare sunt obstrucţionate de diferite elemente de construcţie căzute în urma mişcărilor seismice. Se acţionează cu ajutorul pernei pneumatice pentru evacuarea persoanelor şi transportul acestora către punctual medical avansat.

După finalizarea situaţiei tactice nr. 4 se efectuează trierea victimelor în punctul medical avansat de către medicul specialist, o parte din victime fiind transportate la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” Focşani.

La exerciţiul desfăşurat au participat dr. Alexandru Călin – director general al Departamentului pentru Situații de Urgență, Nicușor Halici – prefectul județului Vrancea și colonel Flaviu-Dorel Chiscop – inspectorul şef al ISU Vrancea, care au apreciat modul operativ și profesionist în care s-au rezolvat situaţiile de urgenţă simulate şi au mulţumit tuturor celor care şi-au adus aportul la buna desfăşurare a activităţii.

„Astfel de exerciţii se organizează, în special, pentru verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante şi stabilirea căilor de perfecţionare a acestei activităţi, verificarea timpilor de intrare în acţiune a forţelor care cooperează în cadrul exerciţiului, dar şi pentru verificarea sistemului de comunicaţii din dotarea forţelor angrenate şi a modului de aplicare a planului comun de acţiune  pentru limitarea şi înlăturarea  efectelor situaţiilor de urgenţă”, au transmis ulterior reprezentanții ISU Vrancea.

exercitiu la spitalul judetean2 - Scenariu apocaliptic: cutremur de 7 grade în urma căruia a fost afectat și Spitalul Județean Focșani. Vezi cum au făcut față simulării echipele  de salvatori din Vrancea!

exercitiu la spitalul judetean3 - Scenariu apocaliptic: cutremur de 7 grade în urma căruia a fost afectat și Spitalul Județean Focșani. Vezi cum au făcut față simulării echipele  de salvatori din Vrancea!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here