Seminar dedicat prevenirii cancerului de sân şi de col uterin, organizat la Biblioteca Județeană

0
70

Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea organizează, la Centrul de Formare din strada Maior Sava nr. 4, în parteneriat cu Centrul FILIA din Bucureşti şi DGASPC Vrancea, în ziua de 17 septembrie 2018, între orele 17.00 şi 19.00, o întâlnire dedicată femeilor, având drept temă prevenirea cancerului de sân şi de col uterin. Persoanele interesate vor discuta tema propusă cu experți din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană. Scopul acestui seminar îl constituie diseminarea de informaţii ştiinţifice privind cancerul de sân şi de col uterin, astfel încât persoanele interesate să dobândească abilitatea de a preveni asemenea afecţiuni, a le trata, în caz de apariţie, şi să gestioneze situaţia din punct de vedere medical şi emoţional. Centrul Filia este o organizație feministă, activă de 18 ani, care, prin activități de cercetare, advocacy și activism, sprijină respectarea drepturilor femeilor, reprezentarea intereselor acestora și combaterea formelor de violență împotriva femeilor și fetelor (www.centrulfilia.ro).

România ocupă primul loc în Uniunea Europeană în privinţa deceselor cauzate de cancerul de sân, col uterin și ovarian. Cancerul mamar este cea mai frecventă formă de cancer care apare în cadrul populației României – în fiecare oră este depistat un caz nou și la fiecare 3 ore o femeie moare din această cauza. În anul 2017, cancerul de sân a cauzat 3.468 de decese în România. De asemenea, anual, în ţara noastră sunt diagnosticate aproximativ 4.300 de cazuri noi de cancer de col uterin, din care peste 2000 de cazuri rezultă în deces. Cancerul de col uterin este principala cauză de mortalitate prin cancer pentru femeile din România cu vârste între 15 și 44 de ani, 6 femei decedând zilnic din această cauză.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului Bona Dea – Acționăm pentru sănătatea și siguranța femeilor!, finanțat prin programul În stare de bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. (Sursa: Comunicat Biblioteca Județeană Vrancea)

Poster pevenie cancer - Seminar dedicat prevenirii cancerului de sân şi de col uterin, organizat la Biblioteca Județeană

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here