Vedeta din Munții Vrancei, ursulețul cerșetor de la marginea DN2D, a devenit în ultima vreme o prezență constantă pe Facebook.

Tot mai mulți șoferi care circulă între Lepșa și Greșu îl fotografiază și îl filmează. Înregistrările ajung pe rețelele de socializare, iar în multe animalul poate fi observat cum e hrănit de oameni. Silviu Chiriac, specialist la Agenția de Protecția Mediului Vrancea, a tras un semnal de alarmă cu privire la acest comportament. El spune că oamenii nu ar trebui să încurajeze ursul să cerșească mâncare.

„Pufuleţi, ciocolată, covrigei, ba chiar si cate-o bere oferită de amatorii de fotografii cu simbolul Carpaţilor și gunoi cât vezi cu ochii aruncat de şoferi si de cei care fac scurte popasuri de-o ţigara pe marginea drumului care străbate pădurea. Toate intră în meniul tânărului urs care s-a obişnuit sa cerşească la marginea drumului naţional DN2D, undeva intre satele Ojdula si Greşu. Până când oamenii nu vor înţelege că un urs hrănit de om e un urs mort, nimic nu se va întâmpla bine pentru acest patruped lipsit de mândrie”, a scris Silviu Chiriac pe Facebook.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here