Senatorul Toma a tras un semnal de alarmă cu privire la poziția Ministerului Sănătății față de situația de la Spitalul Județean din Focșani

0
Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea: ”Ministerul Sănătății continuă să-l țină în brațe pe Constantin Mîndrilă, director demis de trei ori”!

La începutul lunii noiembrie 2018, trei saloane ale Secției de pneumoftiziologie dincadrul Spitalului Județean Vrancea erau închise de inspectorii Direcției de Sănătate Publică. Măsura s-a impus după ce în mediul online și în presă au apărut imagini care prezentau condițiile (e mult spus) dintr-un spital aflat în capitala „provinciei europene” Vrancea, Focșani.

Imaginile care au circulat atunci prezentau o realitate de coșmar: pereți plini de igrasie, pături cu saltele pătate de sânge și urină, grupuri sanitare insalubre și fără lumină electrică. Toate acestea au dus la autosesizarea inspectorilor DSP care au închis cele trei saloane.

În ciuda acestor lucruri, actualul manager al Spitalului județean, Constantin Mîndrilă, se duce a două zi și își depune candidatura pentru postul de manager „reloaded”. Adică, să mai fie o dată! În orice alt stat european acest lucru ar fi fost imposibil, nu însă și în județul lui Marian Oprișan. Acest lucru a fost observat de liderul liberalilor vrânceni, senatorul Cătălin Toma, care a sesizat ministerul de resort în termeni duri, în cadrul unei interpelări depuse la Senat:

„Dacă nu știați, Constantin Mîndrilă a fost condamnat în anul 2007 pentru furt de conserve destinate sinistraților, el îndeplinind la acea vreme funcția de secretar al Prefecturii Vrancea. Totuși, devine cu sprijinul partidului managerul Spitalului județean în 2012.

În anul 2013 a fost demis de ministrul Nicolăescu, pe motiv de arierate. În anul 2015 a fost din nou demis pentru că a obținut calificativul nesatisfăcător. (…) Vă întreb dacă și de această dată veți accepta candidatura unui condamnat penal, a unui manager care și-a dovedit incapacitatea și lipsa de empatie față de bolnavi”, se arată în interpelarea senatorului Toma.

Știm cu toții cine ocupă acum funcția de manager al Spitalului județean: Constantin Mîndrilă! Într-un dispreț total, ministerul de resort, prin secretarul de stat Dan Dumitrescu, se spală pe mâini, băgându-și capul adânc între urechile indiferenței.

Ministerul Sănătății pare mulțumit în comoditatea sa impardonabilă: ”asistenta șefă a fost amendată cu 5.000 de lei…” în rest toate merg ca pe roate. Cât despre fostul actual manager, senatorului Cătălin Toma i se răspunde sec, de un grotesc inimaginabil: „Competențele în organizarea și desfășurarea concursului de manager le are Consiliul de Administrație al spitalului, consiliu (n. r. – fiți atenți!!!) numit prin ordin al Ministrului Sănătății”.

Cu alte cuvinte un cerc vicios pe care nimeni nu are chef să-l rupă. La urma urmei, cetățeanul nu este important decât o dată la patru sau la cinci ani. Până atunci, nu are decât să se întoarcă în grota de unde a ieșit! Așa gândește PSD, simplu!

Material comandat de PNL Vrancea, realizat de Media Vemo. Cod mandatar financiar: 41190007. 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here