Senatul a decis: Pe 7 octombrie, REFERENDUM pentru „familia tradițională”

0

Senatorii au adoptat inițiativa cetățenească de reviziuire a Constituției României potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie. Practic, se dorește modificarea sintagmnei „căsătoria liber consimțită între soți” cu „căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. Din totalul celor 136 de senatori, 127 au fost prezenți în plenul Camerei. Propunerea de revizuire a Constitutiei a fost adoptată de Senat cu 107 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” și 7 abțineri. Singurii senatori care au votat împotrivă au fost cei de la Uniunea Salvați România, iar patru senatori ai PNL și 3 de la UDMR s-au abținut de la vot.

Referendumul a fost cerut de Coalitia pentru Familie, care a strâns 3 milioane de semnături pentru definirea familiei ca bazându-se pe ”căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, spre deosebire de ”căsătoria între soți”, pe care le-au depus la Senat, sperând să obțină astfel o modificare a Constituției.

„Prezentul act normativ își propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de ‘soți’ în cuprinsul art. 48 al 1 din Constituția României ar putea să-l aducă în conturarea noțiunii de ‘familie’, a raportului dintre ‘familie’ și dreptul fundamental al bărbatului și al femeii de a se căsători și a întemeia o familie. Dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie este privit ca un drept comun al bărbatului și al femeii care, formând un cuplu, recunoscut prin căsătorie, pot întemeia în mod natural o familie. El nu poate fi conceput ca un drept al cărui conținut să depindă în mod arbitrar de voința unilaterală doar a bărbatului sau doar a femeii”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here