Sfaturi pentru părinții unui copil supraponderal

0
181

Părinţii au un rol esenţial în a-şi ajuta copilul să nu ajungă la obezitate iar dacă s-a ajuns la această situație tot părinții au rolul de a încerca pe cât posibil remedierea problemei. Iată câteva sfaturi în sprijinul părinților ai căror copii se confruntă cu probleme de greutate:

Asiguraţi-vă că stilul dumneavoastră de viaţă nu încurajează la copii excesele alimentare şi sedentarismul. Nu comandaţi cartofi prăjiţi dacă vreţi ca nici copilul dumneavoastră să nu comande.

Trebuie să aveţi grijă ca în familia dumneavoastră să nu se mănânce în fața televizorului, la volanul maşinii sau în timp ce persoana respectivă merge prin bucătărie. Staţi la masă și  bucuraţi-vă de mâncare.

Nu vă recompensaţi copiii cu gustări sau deserturi. Faceţi o plimbare, mergeți în parc cu rolelele, sau bicicleta, jucaţi cărţi etc.

Copiii nu ar trebui să aibă televizor în camera lor, iar timpul petrecut la TV sau în faţa computerului – care nu are legătură cu temele – nu trebuie să depăşească 1-2 ore pe zi.

Ajutaţi-vă copilul să se concentreze în direcţia realizărilor pozitive, cum ar fi faptul de a fi capabil să meargă pe bicicletă mai mult de 20 de minute fără să obosească sau să ţină pasul cu copiii când aleargă la orele de educaţie fizică.

Asiguraţi-vă că modificările stilului de viaţă nu sunt dramatice şi că implică toată familia. De exemplu, faceţi cu toţii o plimbare seara, mâncați la desert fructe în loc să interziceţi orice desert şi nu consumaţi alimente de tip fast-food atât de frecvent.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here