Sindicaliștii din Vrancea, cu jalba-n proțap la Ministerul Educației pentru plata dobânzilor la drepturile salariale plătite prin decizii judecătoreşti

0
123

Cadrele didactice din Vrancea dar și din alte județe au de primit dobînzi de milioane de lei, stabilite prin instanţă, la drepturile salariale din perioada 2008-2011, pe care le-au câştigat prin decizii judecătoreşti. Sindicaliștii sunt deciși să participe, în 22 noiembrie, la pichetarea Ministerului Finanţelor Publice, dacă până atunci nu se găseşte o soluţie pentru plata acestor dobânzi obţinute prin instanţă, aferente drepturilor salariale din perioada 2008-2011.

Vicepremierul Vasile Dâncu a dispus, în 18 octombrie, soluţionarea problemei, iar lideri sindicali din educaţie din judeţele Argeş, Bacău, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Suceava, Vaslui, Vrancea, au avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.

Sindicaliştii au fost informaţi că Ministerul Educaţiei a centralizat sumele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi le-a înaintat către Ministerul Finanţelor Publice. Dacă nu se va rezolva problema nici în al 12-lea ceas, sindicaliștii anunță că vor picheta Ministerul Finanțelor Publice pe data de 22 noiembrie.

Angajaţii din educaţie au câştigat în instanţă drepturi salariale rezultate din neaplicarea Legii 221/2008 şi Legii 330/2009, care au fost acordate eşalonat, în mai multe tranşe, ultima fiind acordată în luna februarie 2016, dar în acelaşi timp au câştigat în instanţă şi dobânzile aferente restanţelor salariale acordate eşalonat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here