Sistemul RO-ALERT va fi TESTAT vineri în Vrancea

0

Începând din 21 septembrie, Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” va fi testat și la nivelul județului Vrancea. Astfel, vineri 21 septembrie, în intervalul orar 10.00 – 12.00, la nivelul județului va fi transmis un mesaj în patru localități din județ (Panciu, Vidra, Soveja și Năruja), iar în intervalul 17.00 -19.00, într-o zonă a municipiului Focșani.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră. Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate și care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Vrancea”.

IMPORTANT! MESAJELE AU ROLUL DE A TESTA APLICAȚIA!
PERSOANELE CARE PRIMESC MESAJUL NU TREBUIE SĂ INTRE ÎN PANICĂ, NU ESTE O SITUAȚIE REALĂ, NU SE VA LUA NICI O MASURĂ (ADAPOSTIRE, PĂRĂSIREA ZONEI, ETC.)

Accesând https://ro-alert.ro/ vă puteți configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor. Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here