SPORURI SALARIALE pentru medicii care tratează pacienţii cu arsuri şi pe cei cu cancer

0
410

Personalul care îngrijeşte arşi va beneficia de un spor suplimentar de 100%. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

„Înţelegem cu toţii mai bine care sunt necesităţile pentru pacienţii cu arsuri. E o muncă de o complexitate ieşită din comun. Aşa încât, pentru personalul care se îngrijeşte de arşi va exista un spor suplimentar. Acesta va fi de 100%”, a declarat ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu.

Totodată, Ordonanţa de Urgenţă prevede şi acordarea unor sporuri pentru personalul care lucrează cu pacienţi cu afecţiuni oncologice.

„Am luat în considerare un lucru care nu a fost destul de des pe agenda publică, şi anume afecţiunile oncologice. Dacă ne uităm la statisticile internaţionale o să vedem că acolo unde există date statistice coerente, pe care poţi face analize, vorbim despre o incidenţă a cancerului de 1 la 3 persoane. Practic, fiecare a treia persoană va suferi de un cancer pe timpul vieţii, iar trendul este către una din două persoane. Asta are de-a face cu îmbătrânirea populaţiei şi cu faptul că alte patologii sunt vindecabile între timp. Este o boală a lumii moderne. De aceea, pentru specialităţile din domeniul oncologic, şi anume oncologie, oncologie pediatrică, hematologie şi radioterapie există, de asemenea, o mărire a sporurilor, o mărire semnificativă aş spune”, a declarat  Voiculescu.

El a adăugat că sporurile vor fi suportate din bugetele spitalelor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here