SUA au indemnat Rusia sa efectueze o ancheta „impartiala” an cazul asasinarii lui Boris Nemtov

0
142

Statele Unite au indemnat luni Rusia si efectueze „imediat” o ancheta „impartială” in cazul mortii liderului opoziţiei ruse Boris Nemţov, ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă în apropiere de Kremlin, relatează agenţia de stat Tass în pagina electronică.

„Statele Unite îndeamnă autorităţile ruse să efectueze imediat o anchetă imparţială şi transparentă asupra circumstanţelor asasinării (lui Nemţov) şi să-i aducă în faţa justiţiei pe toţi cei care sunt responsabili de comiterea acestei crime teribile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.
Statele Unite „exprimă condoleanţe sincere familiei lui Nemţov şi poporului rus, care a pierdut unul dintre cei mai dedicaţi şi convingători apărători ai drepturilor sale”, a adăugat oficialul american.
Earnest s-a referit de asemenea la marşul care a avut loc duminică la Moscova, apreciind că „exprimă un angajament foarte puternic al poporului rus pentru libertatea de exprimare şi apărarea drepturilor sale”.
Un marş de comemorare a opozantului rus Boris Nemţov, împuşcat de câteva ori, vineri, înainte de miezul nopţii, în timp ce se plimba pe podul Bolşoi Moskvoreţki în compania modelului ucrainean Anna Duriţkaia, a avut loc duminică în capitala rusă.
Potrivit serviciului de presă al poliţiei capitalei ruse, aproximativ 21.000 de persoane au participat la marşul de duminică, în timp ce autorităţile au emis o autorizaţie pentru 50.000 de persoane. Serghei Davidis, membru al opoziţiei, a afirmat că numărul participanţilor a fost de aproape 50.000 de persoane.
Marşul de comemorare a înlocuit Marşul Primăverii planificat de opoziţie pentru duminică dar anulat din cauza morţii lui Nemţov.
Boris Nemţov va fi înhumat marţi la cimitirul Troiekurovskoie din Moscova.
Material preluat din gandul.info

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here