Sute de amenzi aplicate de poliţişti pe drumurile din judeţ

0
181
O acţiune a polițiștilor derulată în perioada 4 – 10 martie pentru verificarea legalității efectuării transportului public de persoane s-a finalizat cu aplicarea a 340 de sancțiuni contravenționale.

În perioada menţionată, au au fost verificate peste 150 de autovehicule și au fost reținute 14 permise de conducere, iar cinci certificate de înmatriculare au fost retrase. De asemenea, a fost depistată o infracțiune la regimul circulației rutiere. În aceeaşi perioadă a avut loc şi o acțiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Neregulile constatate de poliţişti în trafic au fost foarte multe. În total au fost aplicate 1228 de sancţiuni contravenţionale, din care 312 pentru viteză, 13 pentru neacordare prioritate pietoni, 10 pentru neacordare prioritate vehicule, 93 pentru abateri ale pietonilor, 54 pentru abateri ale bicicliștilor, 5 pentru depășiri neregulamentare, 7 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 734 pentru alte abateri. Totodată, au fost reţinute 95 de permise de conducere şi 26 de certificate de înmatriculare și au fost depistate 19 infracțiuni la regimul circulației.

“Toate aceste acțiuni au drept scop reducerea accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, determinate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză sau a normelor legale, conștientizarea acestora asupra dinamicii și consecințele accidentelor rutiere produse pe fondul neregulilor”, au transmis reprezentanţii IPJ Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here