Tânăr după gratii pentru tâlhărie și conducere fără permis

0
162

Miercuri, 7 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Adjud au reţinut un bărbat, de 28 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de ”tâlhărie calificată” și ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce”.       

La data de 7 februarie a.c., ora 13.30,  Poliția Municipiului Adjud a fost sesizată de către un bărbat, de 47 ani, din localitate, cu privire la faptul că în cursul aceleiași zile, ar fi fost agresat de către o persoană necunoscută și deposedat de mai multe bunuri, prin amenințări.

În cadrul cercetărilor efectuate în dosarul penal, privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiștii au identificat un bărbat, de 28 de ani, din județul Galați, bănuit de comiterea faptei. Prejudiciul, constând în suma de 1400 lei, un telefon mobil și un lanț din aur, a fost recuperat integral și predat persoanei vătămate.

De asemenea, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 28 de ani a condus un autoturism deși avea acest drept suspendat.

Cel în cauză a fost reținut de polițiști, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță și a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Vrancea, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de ”tâlhărie calificată ” și  ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce ”.

Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, poliţiştii vrânceni vă recomandă:

Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.

Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci).

Când observaţi că sunteţi urmăriţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului.

Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane)

Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către persoane care oferă spre vânzare diverse produse/servicii (de obicei mai ieftine).

Nu consumaţi alcool cu persoane necunoscute sau amici ocazionali şi nu vă lăudaţi faţă de aceştia cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră sau acasă!

În cazul în care integritatea corporală sau viaţa vă sunt puse în pericol, renunţaţi la bunurile smulse sau pretinse de agresor, întrucât viaţa şi sănătatea sunt prioritare!

Reţineţi – dacă este posibil –  cât mai multe semnalmente ale acestuia: înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, direcţia în care a fugit, particularităţi în vorbire sau comportament şi apelați 112! 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here