Tendințe în amenajarea bucătăriei în anul 2018

0

Pentru a fi la modă, în 2018 trebuie să alegi o bucătărie elegantă dar necomplicată. Descoperă în acest articol care sunt noile tendințe în design de bucătărie. La fel ca și în alți ani, tendințele în 2018 în acest domeniu sunt spectaculoase, accentul se pune pe detalii.

Care sunt culorile preferate în 2018?

În acest an sunt la modă bucătăriile cu un design rafinat, monocrom, care pot varia prin texturile materialelor folosite dar nu prin culoare. Se alege nuanța de bază pentru mobilierul de bucătărie și apoi se jonglează cu materialele.

Cele mai populare culori sunt:

  • Bejuleste mereu în trend și foarte apreciat în acest an.
  • De asemenea, culoareagrieste în trend, se recomandă toate nuanțele de gri – deschis, închis, cenușiu, antracit.
  • Albul este perfect pentru bucătărie pentru că oferă luminozitate și iluzia de spațiu mai mare într-o încăpere care are dezavantajul de a fi prea mică.
  • Negruleste la modă chiar mai mult decât albulși poate fi folosit în combinații de materiale cu texturi cât mai diferite. Negrul este recomandat pentru bucătăria folosită pentru bărbați, este elegant, sobru, exclusivist.

Alegerea sertarelor în bucătărie

bucatarie2 - Tendințe în amenajarea bucătăriei în anul 2018

În 2018 sunt în trend sertarele largi, spațioase, practice. Cei care au o bucătărie medie pot folosi astfel de sertare pentru că sunt mai încăpătoare, pot stoca mai multe lucruri și astfel acest spațiu din locuință este folosit mai eficient. Cu siguranță, este mai avantajos că ai mai puține dulapuri în bucătărie și un blat cu aragazul electric, iar în jur câteva sertare largi, elegante. Și din punct de vedere al costurilor se obțin avantaje, nu se mai plătește atât de mult pentru un mobilier prea sofisticat și încărcat pentru bucătărie, iar în plus se poate achiziționa și un aragaz electric ieftin, dar de calitate, din magazinele online care prezintă astfel de produse pe Internet. În plus, în 2018 blaturile trebuie să fie cât mai simple, să formeze o singură unitate, pot fi chiar din oțel, cupru, ceramică sau marmură, iar aparatele electrocasnice să fie cât mai luminoase. Sunt în trend aparatele electrice în culori noi, cât mai diferite și strălucitoare (gri, alb, negru).

Sunt diferite variante de sertare și dulapuri pentru bucătărie:

  • Dulapuri de bucătărie practice, moderne, cu extensie internă. Acestea sunt eficiente pentru că au mai multe opțiuni de stocare a lucrurilor. Pot conține și sertare interne pe care sepot așeza diferite obiecte în mod ordonat, care se folosesc în bucătărie.
  • Sertare de colț care ajută la utilizarea eficientă a spațiului.
  • Rafturi frontale care se deschid prin tragere în afară de un mâner.
  • Dulap cu racord pivotant care se deschide într-o parte și altele.

Chiuvetele din oțel inoxidabil, colorate, sunt în trend în 2018!

bucatarie3 - Tendințe în amenajarea bucătăriei în anul 2018

Chiuvetele din oțel inoxidabil au fost mereu apreciate pentru că sunt practiceși de calitate. Astfel de chiuvete sunt foarte frumoase, mai ales pentru că sunt simple, clasice, realizate din material durabil în timp. Oțelul inoxidabil are proprietăți specifice, este perfect pentru bucătărie. În plus oferă și un aspect frumos acestei zone a casei. În acest an sunt la modă astfel de chiuvete din oțel inoxidabil,dar acoperite de un strat de culoare fin care este rezistent la zgârieturi, temperaturi ridicate și uzură. Chiuvetele urmează un tratament special foarte complex pentru a fi rezistente, pentru a nu lăsa urme pe suprafața lor diferite obiecte din sticlă, ceramică, sau obiecte ascuțite (cum sunt cuțitele) care trebuie spălate. Cele mai apreciate sunt chiuvetele albe, negre și de nuanța de culoare a nisipului. Suprafața lor este frumoasă, netedă, fără pori.

Ghivece cu plante aromatice în bucătăria ta

bucatarie4 - Tendințe în amenajarea bucătăriei în anul 2018

Una din tendințele din acest an este folosirea ghivecelor cu plante aromatice în acest spațiu al casei. Este vorba despre cultivarea propriilor ierburi, mirodenii și plante folosite în gastronomie și care decorează pereții într-un mod atractiv. Plantele verzi sunt apreciate în bucătărie pentru că îmbogățesc aerul din încăpere cu oxigen, dar și zona de locuit din punct de vedere vizual, prin felul în care arată. Plantele vor crește în ghivece, vor avea un aspect decorativ interesant, vor fi puse pe pervazul ferestrei sau pe diferite suporturi amenajate. Gustul și aroma plantelor contează, dar și faptul că unele dintre ele au flori frumoase. Cele mai recomandate sunt plantele care cresc repede, cum sunt de exemplu: pătrunjelul, busuiocul, cimbrul, oregano, salvia, rozmarinul și leușteanul. Dacă vrei să ai o bucătărie interesantă și utilă, folosește mai ales ghivece cu plante aromatice speciale, care pot fi folosite și la diferite preparate culinare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here