Tetra Pak lansează primul program de ecologie din România ce folosește realitatea virtuală, în Vrancea

0
67
„Caravana cu Potențial” – un proiect de responsabilitate socială al companiei Tetra Pak, care îmbină realitatea virtuală cu educația ecologică într-o experiență unică de învățare interactivă, ajunge în perioada 8-31 mai în 60 de clase de a V-a, a VI-a și a VII-a din 20 de școli din județele Galați, Bacău și Vrancea.

Școlile au fost selectate de specialiști în ecologie de la ONG-ul partener, Act for Tomorrow, în funcție de viziunea profesorilor despre viitorul educației ecologice. Programul dezvoltat de Tetra Pak folosește o aplicație de realitate virtuală (VR) gândită să dezvolte educația ecologică a elevilor, încurajându-i să colecteze ambalaje din materiale diferite și să le separe în cele 4 categorii de deșeuri, într-un univers animat.

„Profesorii celor 20 de școli selectate au proiectat în eseurile lor un viitor promițător, în care educația este centrată pe practici reponsabile care susțin un sistem de consum sustenabil. Vrem să construim acest viitor împreună cu ei. «Caravana cu Potențial»este a doua ediție a programului nostru de educație ecologică«Din grijă pentru mediu», menit să crească nivelul de conștientizare al noii generații în legătură cu importanța reciclării”.– Aliki Mimilidou, Environment Officer, Tetra Pak South Eastern Europe

Elevii celor trei clase care vor acumula cel mai bun punctaj în aplicația de realitate virtuală vor fi premiați cu o vizită la Vrancart, cel mai mare centru de reciclare a hârtiei din România, respectiv rechizite din materiale reciclate.

Tetra Pak este lider mondial în soluţii de procesare, ambalare şi distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrând îndeaproape cu clienţii şi furnizorii noştri, oferim produse sigure, inovatoare şi în armonie cu protecţia mediului înconjurător, care satisfac în fiecare zi cerinţele consumatorilor din peste 170 de ţări. Având aproximativ 24.000 de angajaţi la nivel global, noi credem în asumarea cu responsabilitate a poziţiei de lider în industria de profil, pentru crearea unei creşteri profitabile în armonie cu protecţia mediului înconjurător şi cu o bună conduită socială.

Motto-ul nostru, „PROTEJEAZĂ CE E BUN™”, reflectă viziunea noastră de a oferi alimente sănătoase şi disponibile oriunde.
Mai multe informaţii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here