Traficul greu din Focșani ar putea fi eliminat! Focșănenii vor fi chemați la consultări

0
765

Noua comisie pentru siguranța circulație, creată prin dispoziția primarului Cristi Misăilă, a intrat în pâine și a luat deja o serie decizii. Unele au aplicabilitate imediată și se referă la restricții de trafic al căror scop este facilitatea unor lucrări, altele au darul de a revoluționa, în timp, traficul rutier din oraș. Pentru fluidizarea traficului ar putea apărea mai multe sensuri unice, în mai multe zone ale Focșaniului, noi sensuri giratorii, dar se ia în calcul și interzicerea accesului pe străzile din oraș a autovehiculelor de peste 3,5 tone.

Iată câteva dintre reperele de trafic trasate de comisie, așa cum reies dintr-un comunicat de presă al Primăriei Focșani: – La propunerea cetățenilor din zona str. Maior Gh. Sava, Comisia a analizat posibilitatea transformării acestei porțiuni de drum în arteră cu sens unic, urmând ca în viitorul apropiat strada să fie semnalizată corespunzător circulării doar în sensul de mers dinspre str. Duiliu Zamfirescu înspre str. Ana Ipătescu.

De asemenea, în urma discuțiilor din comisie și a unei vizite în teren, a fost luată decizia de fluidizare a traficului și în zona Sud, prin crearea unor tronsoane cu sens unic pe str. Cornel Coman și pe Aleea 1 Iunie. Tot în cartierul Sud se studiază oportunitatea realizării unui sens giratoriu la intersecția str. Revoluției cu Calea Munteniei. – În zona Pieței Moldovei, Comisia ia în calcul reconfigurarea sensului de mers, prin inversarea sensului unic, începând de la intersecția str. Aurora cu str. Leopoldina Bălănuță, continuându-se pe str. Piața Moldovei, str. Piața Independenței, cu ieșire pe str. Tudor Vladimirescu. De asemenea, se analizează posibilitatea de aplicare a unor bariere de intrare și de ieșire în perimetrul adiacent Pieței, în vederea gestionării mai eficiente a locurilor de parcare.

Astfel de sisteme de administrare a parcărilor sunt previzionate pentru mai multe locații din oraș – în zona Casei de Cultură, în zona adiacentă Palatului Administrativ pe str. Eroilor, în zona Electrica etc. – Pentru decongestionarea traficului în oraș, Comisia a stabilit crearea unui punct internodal pentru transportatorii care vin din sudul județului, prin transformarea parcării din zona Aleii Stadionului în punct terminus pentru rutele județene și preluarea călătorilor de către SC Transport Public Focșani. – Un ultim aspect important discutat, care urmează să facă subiectul unei consultări publice, este eliminarea traficului greu din oraș, prin limitarea accesului mașinilor de mare tonaj pe raza municipiului. Astfel, se va putea circula cu autovehicule cu capacitatea mai mare de 3,5 t doar în intervalul orar 22.00 – 06.00, contra unei taxe stabilite de către Consiliul Local, în funcție de tonaj.

Pentru perioada de zi poate fi stabilită o taxă specială și doar pentru situații de excepție. Pentru aprovizionarea cu mărfuri pe timpul zilei, va fi creată o locație specială în zona str. Antrepozite, unde transportatorii vor putea descărca marfa pentru a fi preluată de mașini cu tonaj sub capacitatea de 3,5 t.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here