Trei persoane aduse la audieri în urma unor percheziții | Infracțiuni economice cu prejudiciu de sute de mii de euro

0
205

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București are în lucru un dosar în care se fac cercetări pentru infracțiuni economice, trei dintre persoanele vizate fiind audiate la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și la sediul IPJ Vrancea. Pe numele celor trei au fost emise mandate de aducere, însă acțiunea a pornit în forță de dimineață, cu 13 percheziții în București, Vrancea și Dolj, la sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane. Suspecții sunt bănuiți că ar fi obținut finanțare pentru 3 autoturisme și un utilaj agricol cu ajutorul unor acte false, iar bunurile ar fi fost vândute ulterior ilegal către persoane din afara țării.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii că, în perioada ianuarie-martie 2019, o grupare infracțională formată din mai multe persoane ar fi indus în eroare funcționarii a două societăți de leasing din București. Pentru obține finanțarea solicitată, membri grupării ar fi prezentat date nereale legate de activitatea a două societăți comerciale, cu sediul în București și Giurgiu, intrând astfel în posesia a 3 autoturisme și a unui utilaj agricol.

Ulterior, bunurile ar fi fost înstrăinate fără drept, contrar contractelor încheiate, către persoane din afara țării, în scopul obținerii unor foloase materiale injuste, cauzând astfel un prejudiciu de 192.797 euro și 140.155 lei.

La acțiune participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, polițiști cu atribuții de investigare a criminalității economice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Vrancea și Dolj, sprijiniți de specialiști criminaliști din cadrul serviciilor criminalistice Vrancea și Dolj, precum și de echipe din cadrul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale”, au detaliat polițiștii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here