ULTIMĂ ORĂ: Conducere nouă la DSP Vrancea | Cătălin Bunghez revine pe funcția de director executiv

0
321

Ministerul Sănătății a emis un ordin prin care medicul Cătălin Bunghez este numit director executiv la Direcția de Sănătate Publică Vrancea. Conform documentului, acesta urmează să conducă instituția din Vrancea pe toată perioada stării de alertă după ce, Bunghez a mai deținut funcția de director executiv interimar timp de o lună, pe durata stării de urgență. DSP Vrancea a rămas fără conducere executivă după ce Cătălin Graur a demisionat din această funcție în urma deciziei de a fi transferat la DSP Suceava, nu înainte de a contesta ordinul emis de ministrul Sănătății din 13 aprilie, prin care s-a dispus suspendarea raportului de serviciu pe care îl avea cu instituția de 11 ani neîntrerupt. Direcția de Sănătate Publică Vrancea a rămas și fără director adjunct după demisia medicului Dragoș Cozma, numit de Ministerul Sănătății în această funcție tot în data de 13 aprilie. Este de așteptat ca locul doi din DSP Vrancea să fie ocupat de medicul epidemiolog, Janina Lazăr.

„Ministerul Sănătății a emis Ordinul 770/27.05.2020 prin care dr. Cătălin Bunghez a fost numit în funcția publică de conducere de director executiv al Direcției de Sănătate Publică Vrancea. Funcția este validă pe durata stării de alertă, iar raporturile juridice încheiate  potrivit prevederilor art. 11 din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 încetează  de drept în cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă.

Numirea noii conduceri a DSP Vrancea vine ca urmare a Ordinului 769/27.05.2020, prin care se ia act de demisia dr. Cătălin Graur, din funcția de director executiv la instituției, începând cu data de 26.05.2020. Astfel, raporturile de serviciu ale dr. Cătălin Graur cu Ministerul Sănătății au încetat prin acordul părților.

Începând cu aceeași dată, prevederile Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. R 729/20.05.2020 privind detaşarea dr. Cătălin Graur de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Vrancea la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Suceava şi ale Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. R 764/26.05.2020 privind modificarea art. 1 al Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. R 729/20.05.2020 privind detaşarea dr. Cătălin Graur de la Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Suceava își încetează aplicabilitatea”, se arată într-un comunicat transmis de DSP Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here