ULTIMĂ ORĂ: O nouă avertizare de ploi torențiale și vijelii de la meteorologi

0
Meteorologii ANM au emis în această dimineață o nouă avertizare cod galben, valabilă pentru aproape toată țara, inclusiv pentru județul Vrancea. Potrivit avertizării, în cursul zilei de astăzi, între orele 12.00 – 23.00, în sudul, estul și local în centrul țării și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică.

harta cod galben ploi - ULTIMĂ ORĂ: O nouă avertizare de ploi torențiale și vijelii de la meteorologiAstfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp. Vremea va fi instabilă și după expirarea codului galben. Rămâne în vigoare o informare meteorologică, valabilă până mâine la ora 23.00, care vizează întreaga țara. Potrivit acesteia, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here