UPDATE- ULTIMĂ ORĂ: PERCHEZIȚII în Vrancea la persoane bănuite de EVAZIUNE FISCALĂ

0
276

dpir mascati - UPDATE- ULTIMĂ ORĂ: PERCHEZIȚII în Vrancea la persoane bănuite de EVAZIUNE FISCALĂ

UPDATE: Inspectorii antifraudă vin cu precizări legate de perchezițiile desfășurate joi în mai multe județe între care și Vrancea:

„În etapele de analiză și predocumentare a operațiunii „Cristal”, în luna mai 2015 inspectorii antifraudă fiscală au identificat o firmă care, în perioada 2013–2014, s-a sustras de la plata către bugetul de stat a TVA și impozitului pe profit, în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte în complexul comercial Dragonul Roșu. În cauză au fost sesizați procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, iar investigațiile fiscale au continuat în cooperare cu organele de urmărire penală.

În urma cooperării interinstituționale a fost descoperit un lanţ tranzacţional complex constituit pentru prejudicierea bugetului statului, iar în data de 10 decembrie, procurorii au dispus efectuarea a 205 percheziții domiciliare desfășurate pe raza municipiului București și a 26 de județe din țară (Ilfov, Mureș, Brașov, Cluj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, Argeș, Teleorman, Prahova, Dâmbovița, Timiș, Arad, Bihor, Călărași, Constanța, Brăila, Ialomița, Buzău, Vrancea, Bacău, Iași, Suceava și Botoșani).

La sediile și punctele de lucru ale firmelor care comercializează marfă provenită din complexul comercial Dragonul Roșu, 170 de inspectori antifraudă sprijină organele de urmărire penală prin verificarea stocurilor și a documentelor de provenienţă a mărfurilor.

Demersurile de cooperare interinstituţională între Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti și Direcția Generală Antifraudă Fiscală au fost derulate cu respectarea competenţelor materiale specifice fiecăreia dintre cele două structuri, în condiţiile stabilite prin documentele de cooperare încheiate în acest sens”

ȘTIREA INIȚIALĂ: Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București au descins, joi dimineață, în mai multe județe din țară, printre care și Vrancea. Perchezițiile au loc la persoane și societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală.

Într-un comunicat al Poliției Române se arată faptul că în perioada 01.01.2014 – 31.10.2015, reprezentanții legali ai unor societăți comerciale cu sediul în mun. București și jud. Ilfov și puncte de lucru deschise în mai multe județe din țară, s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, fie prin omisiunea înregistrării contabile şi declarării fiscale a tuturor veniturilor încasate în urma comercializării de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum şi prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii ce nu reflectă operaţiuni reale.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un număr de 75 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmând a fi efectuate la sediul D.G.P.M.B. Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 6.000.000 lei.

Activităţile au fost sprijinite de A.N.A.F. – Direcţia Generală Antifraudă, inspectorii fiscali din cadrul acestei instituţii participând alături de organele de cercetare penală la efectuarea percheziţiilor şi a controalelor fiscale la punctele de lucru aparţinând societăţilor comerciale implicate în activităţile evazioniste.

VOM REVENI CU DETALII!

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here