ULTIMA ORĂ: Protest spontan la Direcția de Finanțe Vrancea

0
403

protest anaf focsani vrancea - ULTIMA ORĂ: Protest spontan la Direcția de Finanțe Vrancea

Finanțiștii din Vrancea, la fel ca și ceilalți angajați ai direcțiilor similare din țară, au declanșat marți un protest spontan, față de decizia guvernanților de majora salariile doar celor din aparatul central, nu și pe cele ale oamenilor din teritoriu. Oamenii au ieșit din birouri, blocând activitatea instituției, spre nemulțumirea contribuabililor care s-au văzut nevoiți să facă cale întoarsă spre casă, fără a-și fi rezolvat problemele pentru care au venit la Finanțe.

Alianţa Sindicatelor Sed Lex a anunţat, marţi, că angajaţii din instituţiile fiscale, din primării şi din alte unităţi din administraţia locală au declanşat un protest spontan pe termen nelimitat, cerând creşteri salariale similare celor acordate în învăţământ şi sănătate. Potrivit reprezentanţilor Sed Lex, acţiunile de protest au fost declanşate spontan şi durata acestora nu poate fi precizată, angajaţii din administraţie publică reclamând faptul că lor nu le-au fost acordate creşteri salariale, în condiţiile în care în acest domeniu media salarizării este de aproximativ 1.350 de lei net.

”Din cauza modului defectuos în care este gestionată politica salarială din România, creând discriminări între categorii sociale ş chiar între angajaţii din cadrul administraţiei publice (vezi creşterile salariale acordate în învăţământ şi sănătate, precum şi angajaţilor din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF), salariaţii din domeniul Fiscului, din primării şi din alte instituţii din administraţia publică centrală şi locală au declanăat au declanşat acţiuni spontane la nivel naţional, solicitând în mod expres acordarea de creşteri salariale”, spun liderii Sed Lex, într-un comunicat de presă.

Ministerul Finanţelor a anunţat, vineri, că începând cu 1 noiembrie funcţionarii publici şi personalul contractual din Ministerul Finanţelor, ANAF, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili beneficiază de 25 de clase de salarizare succesive faţă de clasa deţinută. Ministerul Finanţelor a precizat că, astfel, salariile de bază vor fi majorate, în medie, cu 22%, iar de această creştere a salariilor vor beneficia aproximativ 5.700 de persoane. Majorarea salariilor s-a făcut prin derogare de la OU 23/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în 2015. Liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, declara că astfel salariile angajaţilor în cauză vor creşte cu peste 60%.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here