ULTIMĂ ORĂ: Vrancea, sub COD PORTOCALIU de ger. Temperaturile pot atinge -29 de grade Celsius

0
331

Vrancea, la fel ca mare parte din ţară, va fi sub cod portocaliu de ger aprig. Potrivit ANM, în zilele de 9 şi 10 ianuarie, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş, gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.

cod portocaliu ger - ULTIMĂ ORĂ: Vrancea, sub COD PORTOCALIU de ger. Temperaturile pot atinge -29 de grade CelsiusÎn intervalul următor – ziua de astăzi, noaptea care urmează şi ziua de mâine -, gerul se va intensifica, Administraţia Naţională de Meteorologie va emit e o actualizare a atenţionării anteriorare cod galben de ger, pe parcursul acestei dimineţi, iar acest lucru presupune pentru municipiul Bucureşti intrarea sub incidenţa codului portocaliu de ger încă de astăzi”, a explicat şi meteorologul Gabriela Băncilă.

„În noaptea de luni spre marţi va fi maximul de intensitate a temperaturilor negative din această perioadă geroasă, şi mă refer la o minimă termică în jurul a minus 20 – minus 18 grade, posibil mai coborâtă în zona preorăşenească, spre minus 23 de grade”, a precizat Băncilă.

Începând de marţi seară, vântul se va intensifica treptat, temperaturile vor rămân negative, în jurul a minus 12 – minus 11 grade, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri va înceape să ningă, a adăugat Băncilă.

„Ninsorile vor fi din ce în ce mai intense pe parcursul zilei de miercuri şi vor fi asociate cu intensificări ale vântului”, a mai spus Gabriela Băncilă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here