ULTIMĂ ORĂ: Vrancea, sub două avertizări de ploi abundente

0
443
ANM a emis o avertizare de Cod Portocaliu de intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate, valabilă în intervalul 27 iunie, ora 13:00 – 28 iunie, ora 01:00.

Potrivit acestora, la începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

harta cod galben ploi 1 - ULTIMĂ ORĂ: Vrancea, sub două avertizări de ploi abundenteTotodată, ANM a emis și un Cod Galben de instabilitate atmosferică în intervalul 28 iunie, ora 01:00 – 28 iunie, ora 06:00.  În intervalul menționat, în Banat, local în Muntenia și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here