Un aparat pentru testarea COVID-19 va ajunge săptămâna viitoare în Vrancea

0

Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani va avea, de săptămâna viitoare, un aparat care va putea depista persoanele infectate cu coronavirus. Promisiunea a fost făcută de președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, într-un comunicat de presă, care a spus că, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, Victor Costache, aparatul pentru testarea COVID-19 va fi disponibil, începând de săptămâna viitoare. Achiziția echipamentului medical aparține unității spitalicești din Vrancea, însă va fi instalat la Direcția de Sănătate Publică, singura instituție medicală abilitată și autorizată să opereze astfel de teste.

„Fac un apel la Guvernul României să gestioneze această criză într-o manieră mult mai eficientă, care să poată duce la rezultatele pe care ni le dorim cu toții – limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus și un număr cât mai mic de decese. Pentru acest lucru, Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani are nevoie, în primul rând, de suplimentarea echipamentelor de protecție și a dezinfectanților!

Nu vreau sa intru in niciun fel de polemica cu liberalii, aflati vremelnic la putere, dar atrag atentia ca suntem în al doisprezecelea ceas, drept pentru care avem nevoie de solidaritate, însă nu pot să nu remarc faptul că un Guvern responsabil ar fi trebuit să ia în calcul producerea de măști de protecție și de combinezoane de protecție în urmă cu 2-3 luni de zile, în baza informațiilor despre epidemia din China. Nu a făcut acest lucru nici acum 100 de zile și nici astăzi! În plină Stare de Urgență situația nu este diferită!

Din păcate, decretarea Stării de Urgență nu mai permite Consiliului Județean Vrancea să facă achizitii care ar putea sprijini activitatea cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon”. Tot din păcate, Consiliul Județean nu poate demara nici alte tipuri de achiziții ca urmare a faptului că, în acest moment, Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” este în proprietatea Ministerului Sănătății, minister care refuză să îl transfere către autoritatea locală, punând în pericol sănătatea tuturor vrâncenilor!”, se arată în comunicatul Consiliului Județean Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here