Un manual de limba română pentru clasa I, editat de Siveco, trebuie retras

0
181
manual lb romana abecedar siveco - Un manual de limba română pentru clasa I, editat de Siveco, trebuie retras
Foto: Adevarul

Unul din cele şase manuale de Comunicare în Limba Română pentru clasa I, care a fost editat de Siveco şi editura Litera, trebuie retras. Măsura se impune după ce Curtea de Apel Bucureşti  a admis cererea unuia dintre participanţii la licitaţia pentru selectarea manualelor şcolare.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS) informează că a luat act de minuta şedinţei de judecată a Curţii de Apel Bucureşti, privind contestarea licitaţiei pentru manualele de limba română, care a avut şase oferte câştigătoare.

Reprezentanţii MECS precizează că prin decizia instanţei este anulată declararea ofertei Siveco – Litera câştigătoare, dar sunt menţinute câştigătoare celelalte cinci oferte selectate – asocierea SC Grupul Editorial Art SRL – SC Info Media Pro SRL, SC Intuitext SRL, EDP RA – Ascendia Design SRL şi CD Press SRL (cu două modele de manuale).

Manualele editate de asocierea Siveco – Litera reprezintă 6 la sută din exemplarele contractate pentru anul şcolar în curs, potrivit MECS, care precizează că este vorba de un manual din cele 44 editate pentru anul în curs.

Reprezentanţii ministerului mai precizează că vor fi dispuse toate măsurile legale care se impun după ce instituţia va primi comunicarea hotărârii motivate a instanţei de judecată.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here