Un ofițer de poliție din Vrancea a refuzat mita oferită de un şofer prins beat la volan

0
236

Un poliţist din Vrancea, de la Serviciul Rutier, a refuzat mita oferită de un şofer descoperit băut la volan. S-a întâmplat pe 21 ianuarie, când individul care a încercat să-l mituiască pe omul legii a fost prins în flagrant, în urma sesizării poliţistului.

Mai exact, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcției Generale Anticorupție  – Serviciul Județean Anticorupție  Vrancea, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, l-au prins în flagrant, la data de 21 ianuarie pe L.I. după ce a remis suma de 400 lei unui inspector de poliţie din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Vrancea, pentru ca acesta să nu-i întocmească actele de constatare a infracţiunii de conducere sub influența alcoolului.
În fapt, în aceeași zi, polițistul a sesizat D.G.A.  Vrancea cu privire la faptul că, în timp ce se afla în sediul unităţii de poliţie unde fusese condus pentru cercetări, L.I. i-a oferit denunţătorului o sumă de bani pentru a nu i se întocmi acte de constatare privind săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Bărbatul fusese depistat conducând un autoturism cu viteză peste limita legală, iar în urma testării alcotest s-a constatat că acesta avea o concentraţie de 0,51 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.
Polițistul a refuzat propunerea conducătorului auto şi a sesizat fapta superiorilor. Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, bărbatul care a oferit mita omului legii fiind prins în flagrant în momentul în care, după finalizarea audierii în cauză, i-a remis polițistului suma de 400 lei.

În cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, suspectul fiind cercetat în stare de libertate.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here