Un polițist din Vrancea dă de pământ cu societatea civilă. Mesajul viral al lui „Godină de Vrancea”

16
14766

Polițistul vrâncean Bogdan Tăicuțu de la Investigații Criminale, devenit celebru în urma unei postări pe Facebook, imediat după incendiul din #Colectiv, în care își sfătuia fiul să plece din țară, dă o nouă lovitură. O nouă postare făcută de Tăicuțu pe Facebook s-a viralizat rapid, datorită mesajului dur și curajului de care a dat dovadă, de a spune lucrurilor pe nume. Comparat cu polițistul-scriitor din Brașov Marian Godină, Tăicuțu vorbește despre riscurile meseriei sale, despre pensiile „nesimțite”, dar și despre modul în care actuala societate românească e într-un soi de derivă, în care condamnă generalizat categorii profesionale, fără să pătrundă dincolo de aspectele prezentate, uneori, tendențios. Iată, integral, mesajul publicat de polițistul vrâncean pe pagina sa de Facebook:

„Sunt polițist. Da. De aproape 23 de ani . Mai precis 22 de ani și 8 luni. Dar nu despre asta vreau să-ți vorbesc .
N-o să-ți vorbesc despre faptul ca de aproape 23 de ani lucrez in operativ . N-o să-ți vorbesc nici despre miile de ore nedormite , nopți și zile întregi in care serviciul m-a ținut departe de familie, de fiul meu…. N-o să-ți vorbesc nici despre sutele de infractori băgați după gratii , asta fiind principala mea sarcina de serviciu , persoanele condamnate la pedepse cu închisoarea . N-o să–ți vorbesc nici despre faptul ca in tot acest timp , de doua ori a trecut razant pe lângă mine bruneta aia..o știi …aia cu coasa …. N-o să-ți vorbesc nici despre zecile de misiuni la care am participat de-a lungul acestor ani , pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, de prindere a infractorilor sau despre cercetarea locului faptei in cazul unor fapte abominabile sau a disparitiilor de persoane . N-o să-ți spun nici despre faptul ca Sfânta Eugenie mi-a ținut loc de mic dejun , prânz și cină zile întregi . Nici despre orele întregi state in ploaie , vânt, canicula sau in zăpada pana la brâu pentru realizarea sarcinilor de serviciu. N-o să-ți vorbesc nici despre privațiunile la care suntem supuși , noi, polițiștii , din cauza serviciului . N-o să-ți vorbesc nici despre zecile de colegi căzuți la datorie , de zecile de soții, copii, părinți rămași fără polițistul din familie .
Nu o să-ți vorbesc , stimată Societate Civilă , despre nimic din toate astea pentru simplu motiv că intuiesc răspunsul : ” E serviciul tau, tu ai ales !”
Perfect adevărat , eu mi-am ales acest serviciu și îmi asum pe deplin alegerea făcută .
Ești lașă, stimată Societate Civilă . Lașă și ipocrită. De câte ori am avut nevoie de tine , fiind martoră la anumite evenimente , ce-ai spus ? ” Nu știu, n-am văzut, nu ma bag , nu ma duce pe mine prin tribunale ” . Blameză-ne, înjură-ne, scuipa-ne , sună-ti un prieten, ” Bă, tu știi cine-s eu ” e muuuuult mai ușor și la indemna decât sa-ti asumi greșeala. Te ascunzi după replica infectă ” eu te plătesc ” , ca sa-ti justifici mârlănile și înjurăturile . Adevarul este ca nu ai vrut niciodată sa ai o Politie sănătoasă . Altfel ai fi făcut cumva si ai fi adoptat in legea , pentru faptele de corupție dovedite , închisoare și anularea pensiei oricărui funcționar public . Și confiscarea averilor pana la al șaptelea grad de rudenie !
Pentru o mână de gunoaie umane , de uscături , care și-au găsit culcușuri printre noi, blamezi întreaga breasla , fără sa distingi și sa raționezi ca majoritatea dintre noi suntem oameni decenti și ne facem serviciu cum trebuie , că suntem acolo pentru tine 24 din 24, că și noi ne plătim contribuțiile la stat, că și noi avem părinți , frați , surori, copii care sunt obligați să vadă și să audă mizeriile pe care le debitezi despre noi.
Indiferent de situație , indiferent de acțiunea noastră, suntem puși la zid. Când acționezi cu tact , ca un conflict sa nu degenereze, suntem slabi. ” In America , erau deja pe burta sau împușcați deja !” . Când acționăm energic (ca in America☺️) ….pfoaaa….”Uite, Politia face abuz”
Despre tot aparatul asta ai ceva de reproșat, stimta Societate Civilă ! Pompierii mai mult strica , măresc daunele , decât sa ajute . Jandarmii nu au creier și fac exces de zel . Militarii sunt niște trântori care taie frunza la câini .
Spune-ne ce vrei…înjură-ne cât vrei…blamează-ne cât vrei! Noi tot o sa va slujim . 24 din 24 .
Ai afirmat ca toți polițiștii sunt niște burtoși puși pe căpătuiala , niște infractori . Statistic vorbind, in rândurile tale sunt de sute ,de mii de ori mai mulți infractori decât printre noi . Noi cum ar trebui sa te numim ???
Crede-ma , stimată Societate Civilă , ca nu doare pe nimeni mai mult decât pe noi, cei care ne facem treaba corect , in orice condiții , inechitățile din sistem , din grădina noastra. E strigător la cer că unii , care au făcut munca de politie din birou , plimbând niște hârtii , au ieșit la 42-43 de ani la pensie și cu ce pensie ! Mie mi s-a spus ca nu am dreptul, ca polițist operativ , sa ies cu vârsta mai mică de 47 de ani. Și MINIM 25 de ani vechime . Da? Toate opinia publica a pus accent doar pe vârsta , fără să ia in calcul acea vechime minima de 25 de ani. Vechime obținută in condițiile enumerate de mine mai sus, la început….Să nu mai spun ca cei mai mulți nu apucă sa se bucure de pensie mai mult de 6-7 ani….
Uita-te in ochii colegilor mei ajunși in scaun cu rotile , uita-te in ochii copiilor colegului meu decedat pe peronul acelei gări…uita-te și spune-le ca avem salarii și pensii nesimțite !
Astea sunt chestii care te fac sa renunți , sabotajele de acest gen din interior .Nu înjurăturile tale, nu acuzele tale…pentru ca tu, stimată Societate, n-o sa fii niciodată pregătită sa fim prieteni , iar noi n-o sa fim niciodată pregătiți sa primim un semn de prietenie din partea ta. Iar noi știm deja asta…
Da, deci nu despre astea voiam să-ți vorbesc . Voiam de fapt să-ți spun cum am ajuns polițist . Până in clasa a 8-a , eram neclintit in dorința de a deveni doctor veterinar . Apoi, in vacanța dintr-a 8-a intr-a 9-a, am fost martor la o tâlhărie comisă asupra unui bun prieten . Și-atunci ..am vrut sa devin Batman”

Loading...

16 COMENTARII

 1. Datorita faptului ca unii colegi de-ai dvs.nu isi fac meseria ca politist,societatea civila ii considera pe toti politistii ca fiind infractori,spagari,consumatori de bauturi alcoolice,etc fara sa-i cearna pe politistii corecti.Da,este adevarat ca meseria de politist este riscanta dar si frumoasa cat si faptul ca unii sefi din politie primesc gradele militare fara sa se faca o evaluare a muncii depuse deoarece au pile si relatii fara ca acel politist in toata activitatea sa sa intocmeasca un dosar penal.

 2. politistule ! din societatea civila fac parte si cei din familia ta !eu am iesit cu baiatul meu la miting in toate zilele iar tu l ai invatat pe al tau sa se ascunda dupa soba.despre ce vorbim?despre :BATMAN,BATMAN TI AM ZIS EU CA E POMOHACI!
  vRETI SA VINA SOCIETATEA CIVILA SA VA FACA VOUA ORDINE IN POLITIE?VOI VA STITI CEL MAI BINE, FACETI VA ORDINE IN OGRADA DACA MAJORITATEA SINTETI CINSTITI !!!

  • Omul e unul singur, e de vina el pt intreg sistemul doar pt ca meseria il obliga sa faca parte din el?? Scoateti-va d-le copilul afara si faceti meeting pt reorganizarea securitatii in Romania , ce nu va mai convine d-le??? Buuun scoateti-va familia in strada si protestati! Mai strangeti 2-3 prieteni si uite asa schimbati ceva in Romania. Omul asta spune public ca face parte dintr-un sistem care nu e pe placul dumnealui.nu e evident?

 3. Descord cu colegul fe la Vrancea eu am fost 29 de ani 11 luni și 16 zile în operativ,dar datorită donei Societăți civile respectiv dnei Lia O Vasilescu,vare a tot trombonit societatea. civilă că noi avem pensii nesimțite, am plecat din acest sistem cu un gust amar pentru că în afară de piloșii sistemului (colegi de ai noștri), eu cred că orice polițist merită de la doamna Societate respect,dar de unde dacă Dna societate prin legile pe care le dau i-si apără aleșii infractor i iar pe noi nimeni

 4. Cu mâinile pa gardul vecinului, cu samânta in colțul gurii, e foarte ușor să comentezi acțiunile sau inactiunile celor care, în cea mai mare parte a timpului, slujesc pentru binele colectiv. Pădurea are și uscături, dar fără ea nu am supraviețui.
  Românul și-a făcut un obicei din a critica oricât și orice, uitând că fără slujbașii statului ar trebui să se apere singuri, să-și stinga focul singuri sau mai grav, să se dezapezească singuri, să-și crească copiii pe care îi uită prin instituțiile statului, în loc să stea la crâșmă!
  Da, societatea civilă e și copilul tău, cum spune cineva mai sus, sau mama mea, dar nepăsarea și falsă judecată nu e mai presus de uscăciunea pădurii!
  Respect!

 5. Nu societatea civila are o vina si nu ea trebuie trebuie criticata ,nu pe noi ne aperi tu care esti platit din bani societeti civile.Tu aperi pe cei care fura aceasta tara si pe cei care fac legi, pentru ei De ce nu le ceri lor legi corecte si drepte Tu te plangi ce sa mai spuna societatea.

  • Nu te supăra domnule sau doamna anonim! Colegul are dreptate ! Noi apăram societatea civila nu aparm guvernul , parlamentul sau un partid anume! Te rog frumos sa te informezi mai bine stimate anonim! Toată societatea civila , când au o problema la prostii , grașii , spagarii si te miri ce fel de apelative mai folosiți , la polițiști vin sa depună o plângere sa ceara un ajutor ! Deci te rog frumos stimate anonim stai jos nota patru!

 6. Ba frate uitate la sutele de dosare (fabricate) ca sa aveti voi activitate,la colegii tai ,la aroganta care o au si dupa aia vb de societatea civila,pt ca 80/100 din voi sinteti dezastru

  • D0mnule „hAnonim”, cititi ca mare atentie postarea de mai jos -Politia 13/11/2017 at 9:15 PM. Este manusa cerebelului din dovleacul ce cu mare greutate il purtati.

 7. In aceasta societate mama prostiilor e mereu gravida..asa ca nu are rost sa i spui prostului ca gandeste eronat…te va jignii in orice chip numai sa fie el mai presus…ca la asta s a ajuns in societatea asta bolnava ..pe moarte ca moral… sa fim „smecheri”. Dar prostii nu cunosc ce inseamna smecher… Deci prostilor care nu ati inteles nimic din ce vb colegu….sa va mai duce ti de unde ati venit…pe Romaneste!

 8. Nu poti avea pretentia sa inteleaga ce a spus baiatul asta. Pare modelul de abonat fidel al posturilor gen antena 3…
  Nu prin scoaterea copiilor la proteste schimbi societate, incearca sa incepi prin a-ti schimba mentalitatea domnule,, cetatean model”…! Ma refer cum bine ati inteles la Sanda Eugen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here