Un primar și doi consilieri din Vrancea, INCOMPATIBILI

0
270

Agenția Națională de Integritate a făcut public un raport potrivit căruia în cazul a 26 de foști sau actuali aleși locali a fost constatată starea de incompatibilitate sau cea de conflict de interese. Printre ei sunt și trei aleși locali din Vrancea.

Este vorba despre primarul din Vintileasca, Georgel Spătaru, în cazul căruia s-a constatat starea de incompatibilitate întrucât în perioada 03 octombrie 2012 – 19 martie 2014, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de adminstrație la Școala Gimnazială „Regina Maria” Vintileasca

În stare de incompatibilitate a fost găsit și Gheorghe Minu Măcrescu, consilier local la Mărășești, care în perioada 29 decembrie 2009 – 21 noiembrie 2013, S.C. Valerio Prestal S.R.L., societate comercială la care acesta este administrator, a emis către Primăria Mărășești facturi fiscale pentru servicii și produse de protocol.

Cel de-al treilea incompatibil este Antache Eni, consilier local la Nănești. Conform ANI, începând cu data de 27 iunie 2012, acesta deține simultan funcția de consilier local ales și pe cea de șef serviciu SVSU al comunei Nănești, angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al Consiliului Local Nănești.

Toți cei trei aleși au fost informați cu privire la starea de incompatibilitate în care au fost găsiți, dar numai Gheorghe Minu Măcrescu nu a transmis un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here