Unde poți face cel mai ieftin test COVID-19 | Topul prețurilor în clinicile private din Vrancea

0
1043

Dat fiind faptul că tot mai multe țări solicită românilor prezentarea unui test COVID-19, Jurnal de Vrancea a făcut o analiză a clinicilor din județ, dar și a prețurilor pentru acest tip de testare. Odată cu noile reguli impuse de mai multe state din Uniunea Europeană, bugetul unei familii care merge într-un concendiu trebuie suplimentat cu peste o mie de lei, dacă este să vorbim despre o familie cu doi copii. Fie că testarea pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 este cerută de angajator la întoarcerea din vacanță fie că un astfel de test este cerut obligatoriu de autoritățile străine, mulți români apelează la clinicile private pentru a se testa. Ultima țară cunoscută ca destinație turistică, căutată de familiile de români, care a inclus ca regulă prezentarea unui test COVID-19, este Grecia.

În județul Vrancea, pe lângă Direcția de Sănătate Publică, sunt cel puțin trei clinici private care prelevează probe pentru testele RT-PCR, teste care depistează infecția cu SARS-CoV-2. Printre clinicile private care efectuează acest tip de testare în județul Vrancea se numără Synevo România, Clinica Sante și rețeaua Gral Medical.

Cel mai ieftin test COVID-19 se poate face la DSP Vrancea

Cel mai ieftin test pentru depistarea infecției SARS-CoV-2 se poate face la Direcția de Sănătate Publică Vrancea. Cu un cost efectiv de 243 de lei, testul pentru identificarea virusului este gata în doar 24 de ore. Persoanele care solicită testarea trebui să se programeze telefonic, online sau prin prezentarea la sediul instituției. „În judeţul Vrancea, numărul testărilor de tip Real-Time PCR pentru identificarea virusului SARS-CoV-2, din partea persoanelor care călătoresc în străinătate în interes de serviciu sau vacanţă, a crescut. Dacă săptămâna trecută se efectuau în medie patru probe pe zi, luni am recoltat 32 de probe”, a declarat directorul adjunct al DSP Vrancea, medicul epidemiolog Janina Lazăr, care a mai menționat că Direcția de Sănătate Publică Vrancea are o capacitate de testare de până la 200 de teste zilnic.

285 de lei, testul în rețeaua Synevo România

Una dintre clinicile private care efectuează testul de referință pentru diagnosticarea COVID-19, este rețeaua privată Synevo România. Costul unui test este de 285 de lei și va fi gata în maximum 72 de ore de la recoltare.

teste RT PCR COVID 19 SYNEVO - Unde poți face cel mai ieftin test COVID-19 | Topul prețurilor în clinicile private din Vrancea„Testele se pot realiza doar cu programare online, fiind prelucrate în Laboratorul Central din Chiajna, dotat cu unul dintre cele mai performante echipamente de analiză din țară. Rezultatele pot fi accesate online și sunt raportate către autorități, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), indiferent dacă sunt negative sau pozitive. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la momentul recoltării. Costul unui test Real Time PCR în rețeaua Synevo este de 285 de lei”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Synevo România.

283,5 lei, costul testului la Clinica Sante

În rețeaua clinicii Sante prețul unui test pentru depistarea virusului COVID-19 costă 283,5 lei. Conform informațiilor afișate pe site-ul clinicii, la testare se va preleva o probă de exsudat nazofaringian, testul urmând a se efectua prin metoda Real-Time PCR. Rezultatul testului va disponibil între 48 și 72 de ore. „Testarea se adresează pacienților asimptomatici. Achitarea testului online nu reprezintă programarea la recoltare, programarea trebuie făcută telefonic la unul din centrele din lista de mai jos, înainte de a plasa comanda online. Pentru eliberarea rezultatului în limba engleză trebuie să specificați acest aspect la recepție, în momentul prezentării la recoltare”, transmit reprezentanții clinicii.

teste RT PCR COVID 19 Clinica Sante - Unde poți face cel mai ieftin test COVID-19 | Topul prețurilor în clinicile private din Vrancea

350 de lei/test în rețeaua Gral Medical

Cu 54 de centre medicale în 8 județe din țară, Gral Medical este o altă clinică care testează pentru depistarea COVID-19. Conform informațiilor publicate pe site-ul clinicii, un test RT-PCR costă 350 lei, iar timpul de eliberare al rezultatului este de 24 ore pentru cei care se testează în București și Ploiești, iar pentru alte orașe termenul de eliberare este de 48 ore. Pacientul poate veni direct în centrele de recoltare, fără să fie nevoie de programare, prelevarea probelor se va efectua într-un cabinet de recoltări special amenajat.

teste RT PCR COVID 19 GRAL MEDICAL - Unde poți face cel mai ieftin test COVID-19 | Topul prețurilor în clinicile private din Vrancea

Astfel, un calcul simplu arată că o familie cu doi copii va cheltui, în funcție de clinica pe care o alege, între 972 de lei (dacă alege să facă testul la DSP Vrancea) și minim 1.134 de lei (dacă alege o clinică privată).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here