USR acuză Primăria Focșani că a sabotat campania „Fără penali în funcții publice”

1

Conducerea USR Vrancea acuză Primăria Focșani de abuzuri și tergiversări în ceea ce privește avizarea dosarelor cu semnăturile pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”. Într-o conferință de presă susținută la sediul USR, președintele organizației vrâncene, Cosmin Timofte a adus o serie de argumente și întâmplări care au stat la baza întârzierii depunerii dosarelor în Parlamentul României. Organizația județeană a primit dosarele cu cele aproximativ 3.800 de semnături ale focșănenilor cu o întârziere de 3 săptămâni peste termenul prevăzut de lege. Acestea se vor alătura celor peste 780.000 de semnături depuse deja la Parlament.

„Am primit de la Primăria Focșani semnăturile avizate pentru inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice”. Este un lucru bun, un lucru cu care ne mândrim și e un lucru care ne arată că, dincolo de abuzurile Primăriei și ale primarului, în special, prin perseverență putem să trecem peste aceste abuzuri. Aceste semnături, prin procedură parlamentară extinsă, vor ajunge alături de celălalte 780.000 de semnături”, a spus Cosmin Timofte.

Președintele USR Vrancea a dorit să transmită un mesaj tuturor celor care s-au alăturat demersului și care erau dezamăgiți că semnăturile lor nu vor ajunge în timp util pentru susținerea inițiativei. Cosmin Timofte a detaliat și modul în care Primăria Focșani a tergiversat avizarea semnăturilor.

„Pe 21 septembrie, colegul meu Mihai Lepădatu a stat o zi întreagă la Primărie, acea dată fiind data de expirare a termenului de 15 zile pe care Legea 189 îl impune primăriilor ca termen de avizare. Colegul meu a fost ignorat, nu i s-a răspuns la telefon, nu a fost primit în audiență, iar la finalul programului secretarul primăriei a trecut pe lângă colegul nostru spunându-i că el și-a terminat programul. Comportamentul acesta de vătaf și abuziv a continuat și luni, 24 septembrie.”

La aproape 3 săptămâni distanță, coletul cu dosarele care conțineau semnăturile a ajuns la USR. Nu la sediu, ci la adresa de domiciliu a președintelui USR. Firma de curierat care trebuia să livreze coletul este acuzată că, în complicitate cu responsabilii din Primăria Focșani a preluat coletul, cu toate că acesta nu conținea numărul de telefon al destinatarului ci doar adresa din buletin.

„Pe data de 9 octombrie am intrat în posesia semnăturilor, ele fiind trimise la domiciliul meu, undeva într-o comună de lângă Focșani. Coletul a fost depus în data de 24 septembrie, ceea ce denotă reaua credință afișată de Primăria Focșani pe tot parcursul derulării acestei inițiative. Coletul a fost ținut din data de 24 septembrie până în data de 9 octombrie în depozitul coletăriei, menționând faptul că acest colet a fost depus fără număr de telefon și destinatarul nu a putut fi contactat. Avem suspiciunea rezonabilă că undeva, cel puțin cineva din conducerea acestei societăți împreună cu Primăria Focșani au fost în complicitate pentru ca noi să intrăm cât mai târziu în posesia acestor semnături”, a mai completat Cosmin Timofte, președintele USR Vrancea.

Într-un răspuns dat de firma de coletărie către USR, aceștia și-au recunoscut vina, spunând sec: „Ne scuzați! Am greșit!”. Cele aproape 4.000 de semnături ale focșănenilor vor fi trimise, în cursul zilei de vineri, către Parlamentul României.

Loading...

1 COMENTARIU

  1. ….SUB COMUNISTI MURIM…,fara sa putem scapa de ei…S AU IMPACLIT CA SI CANCERUL,AU CANGRENAT TOATA SOCIETATEA ROMANEASCA!!! MAI DIHAI ACUM ,la 30 de ani de la asasinarea lui CEAUSESCU,DECAT la 1944,1948….UN KOMUNISM FEROCE…..DE TAIGA,STALINISM CURAT…CU POPI SI CATEDRALA NU!!!NU A MANTUIRII!! CI A SFARSITULUI DE NEAM….SUNTEM UN POPOR PE DUCA…LA FINAL…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here