USR le cere consilierilor locali să nu voteze ca lângă fostul Tribunal să se ridice o clădire pe un spațiu verde

0

Se anunță o ședință cu scântei la Consiliul Local Focșani. Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi va supus aprobării aprobării un proiect de hotărâre privind construcția unui imobil P+4, lângă fostul Tribunal, pe un loc care este spațiu verde. Construcția ar urma să fie ridicată de șeful Ocolului Silvic Focșani, fiul fostului șef, pesedist cu state vechi, Gică Duță. USR a înaintat o petiție la Primăriei Focșani, semnată de mai mulți locuitori din zonă, care se opun acestei construcții.

“În raportul anexat la dosar scrie că până pe data de 31 martie au fost așteptate opiniile cetățenilor cu privire la acest proiect. Ne-am deplasat în zonă, la blocurile din strada Cuza Vodă nr. 8 și strada Cuza Vodă nr. 6, am luat legătura cu oamenii și am înaintat o petiție semnată de mai bine de 20 de reprezentanți ai fiecărui imobil. Petiția am depus-o la Primăria Focșani și nici până în ziua de astăzi nu avem un răspuns oficial la petiția respectivă. Primăria Focșani, și eu aș îndrăzni să spun, primarul Cristin Misăilă preferă să se plimbe pe străduțele pe care urmează să le asfalteze, dimineața alături de viceprimar, iar ceea ce reprezintă o adevărată problemă de infrastructură este lăsată la o parte. Faptul că în zonă urmează să ridice un imobil un apropiat al Partidul Social Democrat am mai spus-o și cu alte ocazii”, a declarat într-o conferință de presă Cosmin Timofte, președinte USR Vrancea.

El a făcut apel la consilierii locali să nu voteze aceste proiect. “Fac un apel deschis către toți consilierii, indiferent de culoarea lor politică. Fac apel la profesionalismul lor și la calitatea pe care o au de consilieri locali. Într-o comunitate civilizată, consiliul local nu este supus cheremului primarului. Primarul este doar un executant, este partea executivă a unității administrative, în timp ce decidentul este consiliul local. Inclusiv consilierii PSD au ocazia să-și demonstreze profesionalismul opunându-se acestui proiect. Este oribilă imaginea unei construcții unui bloc modern în acea zonă, în care într-o parte ai clădirea Tribunalului ca monument istoric, iar în cealaltă parte ai dezvoltarea anilor 70-80.

constructie duta 2 - USR le cere consilierilor locali să nu voteze ca lângă fostul Tribunal să se ridice o clădire pe un spațiu verdeCu această clădire în mijloc, din punct de vedere architectural, tu demonstrezi faptul că nu ești capabil să pui în valoare clădirile monument istoric. Înțeleg că toată protipendada asta a oamenilor importanți din PSD și ALDE s-a mutat din centrul Focșaniului construindu-și case în exterior, dar nu înțeleg de ce nu le mai pasă de cetățeni. Dacă domnul Cristi Misăilă ar fi stat în Cuza Vodă 8 s-ar mai fi construit imobilul ăsta? Ce alt dezvoltator mai primește atât de ușor toate avizele necesare fără ca Primăria să se intereseze de ce nu are în inventar acel spațiu ca și spațiu verde. A făcut vreun demers în acest sens?”, a adăugat Cosmin Timofte.  (Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța 2020 USR PLUS”) și executat de SC Media Factory Concept SRL. Cod unic de identificare: 41190006)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here