USR și PLUS și-au dat mâna și au format o Alianță politică. Cele două partide vor merge împreună la europarlamentare

0
Liderii USR și PLUS au decis formarea Alianței 2020 USR-PLUS. Cele două formațiuni politice vor candida în comun la alegerile europarlamentare din luna mai.

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, după ce USR a votat formarea Alianţei 2020 USR-PLUS, că este un prim pas pentru o coagulare a forţelor de opoziţie. „S-a născut principala forță de opoziție: Alianța 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e România. Acum ai cu cine!”, au scris cele două formațiuni pe paginile de Facebook.

Tot sâmbătă a fost conturată și lista comună pentru alegerile europarlamentare. Pe primul loc se află președintele PLUS, Dacian Cioloș urmat de Cristian Ghinea de la USR. Lista este continuată de Dragoș Pîslaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Dragoș Tudorache (PLUS), Nicolae Ștefănuță (USR), Vlad Botoș (USR), Ramona Strugariu (PLUS), Vlad Gheorghe (USR), Alin Mituță (PLUS), Anamaria Naomi Reniuț (PLUS), Valeriu Nicolae (PLUS), Oana Țoiu (PLUS), Radu Ghelmez (USR) și Liviu Iolu (PLUS).

Întrebat de jurnaliști despre o posibilă alianță cu Partidul Național Liberal, Dacian Cioloș a spus că prin formarea Alianței 2020 USR-PLUS a fost dat un semnal clar și că forțeșe politice noi au înțeles mesajul transmis de românii care vor o schimbare. La rândul său, președintele USR, Dan Barna a declarat că subiectul referitor la o posibilă alianţă cu PNL, „nu este de actualitate, cel puţin pe termen scurt”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here