USR Vrancea se pregătește de două runde de alegeri ce se anunță fără menajamente și fair-play!

0
192

În contextul desfășurării alegerilor locale la finele lunii septembrie, urmate de cele parlamentare ce vor fi organizate, cel mai probabil, la începutul lui decembrie, USR se pregătește pentru un sezon încărcat în care va fi testată din nou capacitatea noii „mașini de luptă” a unei formațiuni politice apărute relativ recent pe scenă și care printr-un „blitzkrieg” uluitor a reușit să intre în parlament, spre uimirea tuturor.

În Vrancea, județ atipic ca alte câteva din țară, electoratul USR se lasă însă așteptat. Cu o populație îmbătrânită și cu mulți oameni plecați să caute o viață decentă în altă parte, județul nostru nu reprezintă chiar idealul unui bazin electoral favorabil Uniunii Salvați România. Cu toate acestea, președintele filialei, Mihăiță Lepădatu observă că în ciuda acestor neajunsuri, încetișor, simpatizanții dreptei încep să se orienteze către USR, mulți dintre ei nemulțumiți de politica dusă PNL.

„Cu o populație îmbătrânită, foarte mulți oameni plecați în străinătate și cu mulți bugetari, Vrancea nu este, să zicem, un județ care să fie propice USR-ului. În ultima perioadă am observat că mulți oameni se îndreaptă către noi, poate nemulțumiți de modul în care se comportă PNL la guvernare, de felul în care se iau decizii în interiorul filialelor. Ei sunt dezamăgiți de cursul pe care l-a luat PNL în ultima perioadă, de adoptarea unor măsuri populiste care nu vizează interesul național ci mai mult interesele de grup, dar astea sunt problemele PNL”, ne-a declarat președintele USR Vrancea, Mihăiță Lepădatu.  După eforturi considerabile, organizația a reușit să se pună cât de cât pe picioare și să organizeze 25 de filiale la nivel județean, alte 15 fiind în curs de înființare. Dincolo de problemele organizatorice, apropiatele alegeri ascut spiritul de luptă electorală a primarilor din județ. Conducerea USR Vrancea consideră că în mediul rural primarii celor două mari partide (PSD și PNL) fac presiuni constante și de multe ori brutale, așa cum s-a întâmplat la Reghiu (unde primarul Răduță Macovei l-a amenințat cu bătaia, c-atâta știe, pe candidatul USR), asupra membrilor și simpatizanților Uniunii Salvați România. Liderul USR spune că atacurile verbale și răspândirea a tot felul de idioțenii gen „vin ăștia și vă taie ajutoarele” sunt armele de luptă ale adversarilor USR.

„Atât PSD cât și PNL sunt agresivi în teritoriu, în special în mediul rural, acolo unde primarii celor două formațiuni fac presiuni asupra simpatizanților noștri. Avem destule exemple unde primarii consideră că instituția ori localitatea sunt moșiile lor și se comportă cu oamenii ca și cum aceștia ar fi sclavi pe plantație. Lucrurile acestea trebuie îndreptate pentru că nu este normal așa ceva. Nu este normal cu ce se întâmplă în secțiile de votare, cu ce fac primarii acolo. Se lansează zvonuri că vine USR și le ia pensia, ajutoarele sociale. Este o campanie de denigrare a USR… Din păcate, în loc să se ocupe de aducerea investitorilor, crearea de facilități pentru locuitori, dezvoltarea localităților prin mărirea potențialului agricol, a turismului…ei se ocupă de lucrări de mântuială, amenințări, minciuni…”, a mai spus Mihăiță Lepădatu. El este convins că viitoarele alegeri vor fi adevărate lupte la baionetă unde nimeni nu va avea milă față de adversar, o bătălie politică ce se va duce fără menajamente și fair-play.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here