Val de critici la adresa ministrului vrâncean al Comunicațiilor. Vezi aici declarațiile ȘOC care au revoltat toată țara

0

Marius Bostan, ministrul vrâncean al Comunicațiilor, a stârnit revolta cadrelor didactice și a generat valuri de critici în urma unor afirmații nu tocmai inspirate. În cadrul unei conferințe, el a opinat că gratuitatea sistemului de învățământ nu garantează calitatea educației, iar părinții ar trebui să plătească pentru educația copiilor.

„Eu văd părinţii la şcoală. Eu sunt părinte. Jumătate dintre ei nu se interesează, nu cer calitate profesorului. Profesorii au salarii mici. Nici în partea cealaltă nu se cere calitate. Unii profesori pur şi simplu îşi bat joc de meseria lor şi spun că au salarii mici. Domnule, mergi acasă, dă-ţi demisia. Dar nu să îţi baţi joc de viitorul copilului. Justificarea că „am salariu mic” e o imbecilitate. Am salariu mic, îmi dau demisia, mă apuc de altă muncă dacă nu îmi place meseria asta. Vorbele mele poate sunt brutale. Dacă fiecare părinte ar plăti 100 de lei pe lună, nu mult, ceva simbolic, dar să simtă că nu e gratis… După părerea mea, orice serviciu trebuie plătit într-o formă sau alta. Pentru foarte mulţi părinţi dacă ar simţi că în fiecare lună dau ceva, o sumă, ar conştientiza că nimic nu e gratis. La noi, în mentalul colectiv, a intrat prea adânc gratuitatea. Atunci nimeni nu mai înţelege cum funcţionează statul de fapt”, a spus Bostan.

Declarațiile sale au făcut să explodeze societatea civilă și sindicatele din învățământ, iar zeci de mii de comentarii negative au invadat internetul.

Bostan a revenit cu precizări pe pagina sa de Facebook, explicând că declarațiile i-au fost scoase din context și cerându-și, totodată, scuze profesorilor.

„Declarațiile de astăzi au fost date într-un context de dezbatere ca răspunsuri la întrebări. Nu am generalizat și departe de mine să fac acest lucru. Cer scuze acelor cadre didactice dedicate meseriei alese, care se pot simți lezate de scoaterea din context. Evident, învățământul de stat gratuit este garantat de Constituție și declarația mea a fost dată în contextul discutării mai multor soluții posibile pentru o plată mai bună pentru dascăli. Respect pe toți profesorii care se sacrifică și muncesc onest pentru educația copiilor”, a scris ministrul vrâncean pe Facebook.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here