Veste bună pentru firme și PFA: Impozit redus pe domiciliul fiscal, dacă NU se deduc cheltuielile cu utilitățile

0
684

Firmele, persoanele fizice autorizate și alți agenți economici care funcționeazș în locuințe nu vor mai fi afectate de majorarea impozitului pe cladirile cu destinatie mixta, daca antreprenorii respectivi nu isi deduc cheltuilelile cu utilitatile aferente cladirii, potrivit unui proiect de hotarare de guvern publicat miercuri de Ministerul Finantelor. Aceasta modificare trebuie aprobata de Guvern si publicata in Monitorul oficial pentru a intra in vigoare.  In prezent, Codul fiscal prevede la procedura calcularii impozitului pe cladiri cote de impozit intre 0,08 % si 0,2% pentru cladirile rezidentiale, fata de cota din anul 2015 de 0,1 %.

Pentru cladirile nerezidentiale autoritatile locale percep impozit intre 0,2% si 1,3%, raportat la valoarea cladirii rezultata dintr-un raport de evaluare intocmit de un evaluator autorizat.

Anul acesta, consiliile locale din toata tara au stabilit cote diferentiate de impozitare pentru cladirile detinute de persoane fizice, dar in care functioneaza agenti economici.  Cele mai afectate sunt persoanle fizice autorizate si firmele de apartament.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here