Vești bune pentru medici: Guvernul a aprobat ordonanța prin care creşterea plăţii gărzilor se aplică de la 1 octombrie

0
117

Guvernul a aprobat hotărârea prin care se pune în aplicare, de la 1 octombrie, ordonanţa de urgenţă care a mărit remuneraţia pentru gărzile făcute de cadrele medicale.

„A fost aprobată o Hotărâre de guvern, la propunerea Ministerului Sănătăţii, pentru plata gărzilor, astfel, începând cu 1 octombrie plata gărzilor făcute de cadrele medicale va putea fi majorată, aşa cum a stabilit deja Guvernul prin OUG. Astăzi au fost luate măsurile legislative necesare pentru operaţionalizarea plăţii gărzilor cadrelor medicale la nivelul majorat, prin adoptarea unei Hotărâri de guvern. Vor fi creşteri de la 65% la 100% ale cuantumului de plată a gărzilor cadrelor medicale”, a declarat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Remuneraţiile stabilite pentru gărzile efectuate de medici au crescut în urma unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvern. Astfel, un rezident de anul III dintr-o unitate clinică va avea o plată netă de 257 de lei în timpul săptămânii, iar o gardă pe timpul week-endului va fi plătită cu un spor între 50% şi 100%, potrivit ministrului Sănătăţii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here