Vezi prognoza meteo pe două săptămâni!

0
516

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni vreme frumoasă, cu tempetaturi maxime între 30 și 34 de grade.

Conform prognozei întocmite de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 25 iulie — 7 august:

În Moldova, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea se va încălzi ușor de la o zi la alta, astfel încât temperaturile medii diurne vor crește de la 31 de grade în prima zi spre 34 — 35 de grade pe 28 și 29 iulie, când vremea va deveni caniculară în cursul după-amiezelor. Ulterior, regimul termic va marca o scădere și se va menține, cu mici variații, în jurul unei valori medii de 31 — 32 de grade. Temperaturile nocturne vor crește ușor în prima săptămână de prognoză, de la 17 la 19 grade, în medie, pentru ca după data de 2 august să se mențină în jurul unei medii regionale de 18 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, iar probabilitatea pentru ploi slabe, izolate, va fi mai mare între 29 iulie și 3 august.

În Dobrogea, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni. Astfel, în primele două zile, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 30 de grade, apoi vor marca o creștere și vor ajunge la valori de 32 — 33 de grade în perioada 28 iulie — 1 august. Ulterior, regimul termic va scădea ușor, iar valorile diurne vor reveni la o medie de 30 de grade spre finalul intervalului. Temperaturile minime se vor menține la valori medii de 20 — 22 de grade pe toată durata intervalului de prognoză.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar și doar cu totul izolat și trecător vor fi condiții pentru ploi slabe cantitativ.

În Muntenia, pe tot parcursul intervalului de prognoză, regimul termic va caracteriza o vreme călduroasă. Temperaturile maxime vor avea valori medii de 33 de grade în primele două zile, apoi vor crește spre aproximativ 35 de grade, în medie, în jurul datei de 29 iulie vremea devenind caniculară la câmpie în cursul după-amiezelor. Ulterior, regimul termic va marca doar o ușoară scădere, menținându-se la valori de 33 — 34 de grade până la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză.

Temperaturile minime nocturne nu vor avea variații semnificative și se vor situa, în medie, între 18 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 31 iulie și 1 august.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi redusă. Totuși, ploi trecătoare, slabe cantitativ, se pot semnala izolat, mai ales în intervalul 1 — 3 august.

Estimarea publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime și minime, mediate pentru fiecare regiune a țării și adaptate local cu modele statistice și sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariție a precipitațiilor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here