VIDEO: Consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de 11 milioane de lei pentru spitalul din Focșani | Banii vor fi folosiți pentru combaterea epidemiei de coronavirus

0
280

Consilierii județeni au fost convocați luni, în ședință ordinară. Pentru prima dată, consilierii nu au fost prezenți în sală, ședința realizându-se prin sistemul videoconferință. Unul dintre principalele proiecte de pe ordinea de zi a fost cel al alocării către Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani și DGASPC Vrancea a sumei de 11 milioane de lei. Suma de bani va fi folosită pentru achiziționarea de echipamente și materiale de protecție necesare în lupta cu noul coronavirus. „Într-o primă fază vom transfera suma de 5 milioane de lei, în așa fel încât să poată procura cele necesare, urmând ca restul să fie alocat în funcție de necesitățile  spitalului”, a spus președintele CJ, Marian Oprișan. Managerul spitalului din Focșani a intervenit prin telefon și a dat asigurări că unitatea pe care acesta o conduce este pregătită pentru combaterea efectelor cauzate de coronavirus. „Vreau să menționez că în privința medicilor stăm bine. Cred că niciodată Spitalul Județean nu a stat mai bine la capitolul medici de terapie. Avem 8 medici de terapie intensivă cu normă întreagă. Condițiile sunt așa cum trebuie, pentru că am reușit și am reorganizat tot ce înseamnă instalație pentru oxigen medicinal și aer comprimat (…) La acest moment, avem 17 aparate de ventilație fixe, două mobile pe ATI și două mobile pe UPU-SMURD. Sunt foarte puține spitale din țară care au numărul acesta de aparate de ventilație”, a spus Constantin Mândrilă. Acesta a mai completat că testarea personalului  medical din cadrul unității spitalicești se va face în regim de urgență. Spitalul a semnat un contract cu Institutul Cantacuzino pentru primele testări ale persoanlului medical. „Sperăm ca mâine să trimitem o ambulanță să preluăm testele, să putem să recoltăm, în baza unei proceduri pe care o realizează medicii epidemiologi și infecționiști”, a mai completat managerul Spitalului din Focșani. Preoiectul a trecut cu majoritate de voturi.

“Cu toate că Spitalul Județean nu se află în subordinea autorității județene, Consiliul Județean va suporta, din fonduri proprii, în cel mai scurt timp posibil, achiziționarea a: 1 sistem destinat amplificării și detecției Real-Time PCR, în vederea testării permanente a cazurilor conform procedurilor, 10 aparate de ventilație mecanică, 10 monitoare funcții vitale, 10 paturi pentru terapie intensivă cu 4 motoare, 20 de tărgi pentru transportul pacienților, 100 de injectomate, plus 40 de concentratoare de oxigen pe lângă cele 45 care există deja. De asemenea, din fondurile alocate se vor achiziționa și 50 de mese pentru tratament, 100 de stative pentru perfuzii, 20 de scaune cu roți pentru transportul pacienților, 30.000 de halate, 50.000 de combinezoane antichimice, 50.000 de măști UF 3 cu pliuri, 10.000 de măști FFP2, 10.000 de măști FFP3, 286 de vizete, 100 de termometre non contact, precum și 3.000 L de dezinfectant de mâini și 3.000 de dezinfectant de suprafețe”, se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here