VIDEO: Construcția unui nou spital, blocată în Consiliul Local Focșani!

0
2734
Proiectul privind construcția unui nou spital județean în Focșani e blocat înainte de a începe.

După ce Consiliul Județean Vrancea a solicitat Primăriei Focșani să identifice un teren pe care să fie amplasat noul spital, primarul Cristi Misăilă a venit în şedinţa Consiliului Local cu un proiect privind inventarierea unui teren de 6,2 hectare, amplasat în zona şoselei de Centură – Praktiker, pentru ca acesta să fie ulterior transmis către Consiliul Județean Vrancea pentru realizarea proiectului.

Proiectul de hotărâre a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi şi avea nevoie de votul a două treimi dintre consilierii locali. Spre surprinderea tuturor, grupul PNL şi consilierul UNPR (PMP) Costel Bîrsan s-au abținut la vot. Aceştia şi-au motivat votul prin faptul că proiectul a venit prea târziu şi nu au avut timp să-l studieze.

“Înainte să votezi, trebuie să fii documentat. Noi am primit azi aceste hîrtii pe care nici măcar nu le-am citit. Acest proiect cu un nou spital e și proiectul nostru, este binevenit și o să ne dăm tot concursul. Dar nu poți să votezi ceva ce nu știi. Sunt chestii pe care eu nu le știu și vreau să apelez la un specialist să mă lămurească. Cum pot să votez eu ceva ce nu știu. Nu e rea-credință. Vă rog să ne acordați un răgaz, facem o ședință extraordinară, dar azi nu putem să votăm, nu că am fi împotrivă”, a spus consilierul PNL Nicu Tănase în timpul şedinţei.

Primarul Cristi Misăilă a încercat să le explice că e vorba despre o oportunitate, iar că terenul nu se înstrăinează, nu se vinde, Primăria nu dă bani, iar totul e o formalitate, pentru binele cetățenilor. Discuțiile au fost zadarnice, iar la final liberalii și consilierul Bîrsan s-au abținut la vot.

Primarul e foc și pară pe consilierii din opoziție, după acest nou blocaj din Consiliul Local.

teren spital nou - VIDEO: Construcția unui nou spital, blocată în Consiliul Local Focșani!“Astăzi după prima ședință ordinară a Consiliului Local Focșani, după dezbateri de aproximativ 5 ore, ne aflăm în situația dezastruoasă de a anunța cetățenii municipiului Focșani și a județului Vrancea că, încă odată, consilierii locali PNL au demonstrat o răutate de nedescris îndreptată asupra acestor cetățeni care ne-au învestit și care ne-au trimis să le reprezentăm interesele. Am avut astăzi un proiect pe ordinea de zi prin care am dorit să inventariem un teren care s-a dovedit că nu aparține nici unei instutuții sau persoană din România. Este vorba despre un teren de 6,2 hectare situat într-o zonă extraordinară pentru a se edifica un spital județean. Am identificat acest teren, situat pe Șoseaua de Centură la intersecția dintre strada Revoluției și Calea Munteniei, pe care să-l inventariem în domeniul public și apoi să-l transmitem Consiliului Județean. Motivând pueril consilierii liberali s-au abținut și nu au votat. Au fost împotriva acestui proiect și sunt indignat de ipocrizia de care au dat dovadă și de răutatea transmisă de la centru. Au avut un singur motiv pentru care au fost împotrivă: că li s-a adus prea târziu la cunoștință proiectul de hotărâre. Vreau să vă anunț că am făcut toate diligențele legale de a identifica acest teren și de a găsi răspunsul la toate întrebările de la Ministerele responsabile. Nu au votat. Știu doar să dezinformeze și să facă rău pe toate căile”, a declarat Cristi Misăilă.

Proiectul ar trebui urgentat, susțin oficialii, întrucât sunt și alte județe care se zbat pentru aceeași finanțare, pentru un spital nou. Iar primul care va depune proiectul va fi, practic, câștigător. Ce s-a întâmplat în Consiliul Local întârzie din start proiectul construirii unui nou spital.

Mai jos puteți urmări declarațiile primarului Cristi Misăilă făcute după ședința cu scântei:

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here