VIDEO: Copil de 3 ani din Suraia, găsit într-un lan de porumb, după ce a plecat de acasă

0
491

copil disparut suraia - VIDEO: Copil de 3 ani din Suraia, găsit într-un lan de porumb, după ce a plecat de acasă

Părinții unui copil de numai 2 ani și 8 luni, din comuna Suraia, au trecut prin clipe de groază, sâmbătă seara, când au observat că acesta lipsește din curtea casei. Au încercat să îl caute prin împrejurimile casei, însă fără succes. Speriați că ceva rău i s-a întâmplat, părinții au alertat de urgență Poliția, prin intermediul Serviciului de Urgență 112. Echipaje mixte ale Poliției, Jandarmeriei și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea au ajuns la fața locului și au început căutările micuțului. Aceștia au măturat pur și simplu zona alături de vecini, care s-au alăturat și ei echipajelor de căutare. Gabriel, micuțul de numai 2 ani și opt luni, parcă intrase în pământ. La miezul nopții, echipajele au renunțat au renunțat la căutări, urmând ca acestea să fie reluate la ivirea zorilor.

Băiețelul nu este la prima sa faptă de acest gen. În urmă cu ceva vreme, Gabriel a mai plecat din curtea casei părintești, dar din fericire, de fiecare dată s-a întors.
Familia din care face parte micuțul a fost lovită de-a lungul timpului de o serie de nenorociri. Doi dintre cei 9 copiii ai familiei, un băiat de 13 ani și o fetiță de numai cinci luni au decedat și casa le-a fost arsă din temelii. După incendiul produs la locuință, Direcția pentru Protecția Copilului Vrancea, a decis ca ceilalalți trei copii pe care îi mai avea familia Joghiu să fie luați în plasament.
„Eu m-am dus cu cel micuț, l-am luat din cărucior și m-am dus în casă să-l alăptez. Gabriel, băiatul mai mare, a rămas în curte, se juca cu pisica. I-am spus să stea cuminte acolo. Când m-am întors din casă, Gabriel dispăruse. Nu l-am bătut, nu i-am făcut nimic. Nu mai pot, credeți-mă nu mai pot!  L-am crescut dintr-o bucățică! Mi-a murit și băiatul de 13 ani, mi-a murit și fetița de 5 luni, casa mi-a luat foc, trei copii îi am la cămin, la stat. Nu mai pot de supărare!’‘, a spus mama băiețelului printre lacrimi.
Echipajele sosite la fața locului au scotocit grădinile și liziera din zonă. Polițiștii au fost însoțiți și de un câine care a reușit să ia urma băiatului. La gardul, care desparte proprietatea familiei Joghiu de celelalte proprietăți, câinele s-a oprit, semn că a pierdut urma copilului. În acel moment, salvatorii au decis să reia căutările a doua zi, în zori, pe lumină.

„Aseară, polițiștii din comuna Suraia au fost sesizați telefonic de către primarul comunei, cu privire la faptul că în după amiaza zilei respective, o localnică a observat că fiul ei, în vârstă de doi ani și opt luni a dispărut din curtea casei. Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului și au constituit o echipă mixtă de cercetare, alături de jandarmi, pompieri dar și cetățenii mobilizați de primarul comunei. În jurul orelor 23:30 căutările au fost încheiate fără succes urmând a fi reluate a doua zi dimineață”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, inspector principal Cătălina Murariu.

Duminică dimineață, băiețelul a fost zărit într-un lan de porumb de doi bărbați din localitate, care păzeau vacile. Copilul era înfometat, tremura iar extremităţile mâinilor și picioarelor îi erau foarte reci. Un miracol a făcut ca micuțul să reziste toată noaptea în lanul de porumb. Mai mult decât atât, la doar câțiva metri de locul în care a fost găsit se afla o groapă adâncă, rămasă în urma excavațiilor din zonă, plină cu apă, în care copilul putea cădea în orice moment.
„Copilul a fost găsit dimineață, pe marginea unei bălți adânci, rezultată în urma unor escavări. Acesta era înfometat, tremura, iar extremitățile corpului erau reci”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, inspector principal Cătălina Murariu.
„Noi l-am căutat peste tot în tufe, am ajuns până la un gard. Am zis că nu poate trece de acel gard și de aceea nu am intrat să-l căutăm în lanul de porumb. Copilul a găsit o gaură în gard și a venit până în lanul de porumb. Când l-au găsit, nu părea speriat. Era în picioare, bănuiesc că a și dormit pe pământ. Nu tremura pentru că avea o geacă pe el” a declarat primarul comunei Suraia, Vasile Grosu, aflat și el la fața locului.

Băiețelul a fost preluat de o ambulanță și transportat, împreună cu mama și frățiorul mai mic, la secția de Pediatrie a Spitalul Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani, unde au fost internați pentru investigații amănunțite. Direcția pentru Protecția Copilului Vrancea va face o evaluare, în urma căreia se va stabili cu exactitate dacă micuții vor fi preluați de instituție, sau vor rămâne, în continuare în familie.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here