VIDEO! Din cauza restricțiilor, vrânceanul Ilie Roșu a alergat cei 42 de kilometri ai Maratonului „Independenței” în propria grădină de la Adjudu Vechi!

0
79

La cei 60 de ani, vrânceanul Ilie Roșu este considerat de multe publicații ca fiind cel mai patriot maratonist, și asta pentru că și-a făcut un obicei de a alerga ținând în mână steagul național. Fost militar de carieră, Ilie Roșu s-a născut în Adjudu Vechi, localitate ce intră în administrația municipiului Adjud. Dragostea pentru atletism a deprins-o la școală, însă „microbul” alergării l-a luat în Liceul Militar Câmulung Moldovenesc. Până în acest moment, din 2008 și până în 2020, Ilie Roșu a participat la 246 de maratoane, dintre care 236 cu drapelul României (10.000 de kilometri), 120 cu steagul Uniunii Europene (5.000 kilometri) și 75 cu flamura dacică (2.750 kilometri), în total aproape 18.000 de kilometri. Desigur, pe parcursul curselor sale, Ilie Roșu a purtat și alte steaguri, aventură care a început cu prilejul Maratonului de la Roma, în 2010. Chiar el spune că drapelul României a fost însoțit de steagurile altor 29 de țări și organizații.

ilie rosu 2 - VIDEO! Din cauza restricțiilor, vrânceanul Ilie Roșu a alergat cei 42 de kilometri ai Maratonului „Independenței” în propria grădină de la Adjudu Vechi!

Ilie Roșu nu s-a dat bătut nici chiar în timpuri de pandemie. Pentru că cea de a 5-a ediție a Maratonului „Independenței” nu a mai putut fi organizat din cauza restricțiilor impuse de ordonanțele militare, alergătorul vrâncean a hotărât să-și facă în propria grădină de la Adjudu Vechi, arată proaspăt, un traseu pe care poate alerga, traseu ce realizat pe 210 metri în buclă. „A fost un traseu dificil ce s-a desfășurat prin două porți înguste și prin grădina proaspăt arată, ptractic am alergat și prin arătură, dar pentru mine a fost o onoare să sărbătoresc această zi, să găsesc modalitatea de a omagia eroii noștri”, a spus Ilie Roșu. Startul maratonului a fost dat chiar de la Bruxelles de fostul ministru al Apărării, Mihnea Motoc, cei 42 de kilometri fiind parcurși de vajnicul alergător în 6 ore. Întreaga aventură a maratonului din curte a fost ilustrată într-un reportaj al TVR Iași.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here