VIDEO: Liberalii au lipsit din nou de la ședința CLM Focșani

0
103

Pentru a doua oară consecutiv, consilierii PNL, alături de Costel Bîrsan de la UNPR (PMP) au lipsit de la ședința Consiliului Local Focșani, convocată marți dimineață de primarul Cristi Misăilă.

Consilierii absenți au transmis încă de ieri că nu se vor prezenta la ședință, întrucât nu văd urgența convocării acesteia. Cu toate acestea, ședința a început cu o pauză de 15 minute, răgazul sfertului academic pentru întârziați. Cum absenții nu s-au prezentat, ședința s-a desfășurat în prezența a 13 consilieri.

Primul proiect de pe ordinea de zi a vizat alocarea unei sume de bani de la bugetul local pentru ca un elev din Focșani, Robert Ionuț Ancuța, să poată participa la Concursul Internațional de Chitară Clasică „Alhambra para Jovenes”, ce va avea loc în Spania în perioada 23-26 noiembrie. Cu votul majorității consilierilor, proiectul a fost adoptat, astfel că elevul poate pleca la concurs

În cazul celorlalte trei proiecte, aceleași care au fost respinse prin absența consilierilor PNL și a lui Costel Bîrsan la ședința trecută, și de această dată lipsa lor a făcut să nu fie adoptate. Este vorba despre un proiect privind aprobarea punerii la dispoziția proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focșani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterea eficienței energetice – Etapa a II-a” a terenului pentru efectuarea noilor investiții aferente acestuia, de un proiect de hotărâre privind aprobarea de priorități pentru repartizarea locuințelor sociale, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului local nr. 277/2017 privind stabilirea criteriilor în baza cărora se repartizează locuințe sociale, precum și actele necesare pentru depunerea dosarului de locuință socială și de proiectul privind aprobarea clasificării unității locative situată în bdul. Unirii nr. 24, bl. B1, ap. 41 ce aparține domeniului privat al municipiului Focșani în locuință de serviciu.

Ca să treacă, aveau nevoie de 14 voturi, respectiv două treimi.

O nouă ședință extraordinară la care grupul PNL în frunte cu domnul consilier Bîrsan care nu știu pe unde se mai află, ba la PNL, la UNPR sau la PMP, nu au răspuns acestei invitații. Dacă domnii consilieri ar fi înțeles cu adevărat că există o urgență, s-ar fi prezentat. Din fericire, primul proiect care avea nevoie de o majoritate simplă a trecut. Celălalte trei proiecte care au fost pe ordinea de zi nu au fost aprobate pentru că era nevoie de două treimi, adică 14 consilieri”, a declarat primarul Cristi Misăilă.

Primarul a mai arătat că gestul consilierilor afectează 101 familii care au nevoie de o locuință socială și care stau pe unde apucă. Proiectul privind aprobarea priorităților pentru repartizarea de locuințe sociale are cinci inițiatori, dintre care trei sunt liberali.

“Acest proiect de hotărâre este inițiat chiar de consilierii care lipsesc, consilierii PNL.(…)  Cetățenii nu o să înțeleagă de ce nu s-a aprobat când totți consilerii au ridicat mâna și au votat. Ideea este că prin lipsa consilierilor PNL și prin dorința de a boicota bunul mers al Primăriei și dezvotarea municipiului Focșani”, a declarat și viceprimarul Marius Iorga.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here