VIDEO: Mult zgomot pentru nimic. Proiectul spațiilor verzi, adoptat în CLM Focșani

0
138

Proiectul de hotărâre „Amenajare spațiu verde Cartier Mîndrești, Cartier Focșani Sud și Cartier Laminorul”, picat la vot în plenul CLM Focșani în luna martie, a fost adoptat, marți, în ședință extraordinară.

Proiectul a fost inițiat de data aceasta e grupul PNL, care la ședința anterioară s-a abținut la vot, situație care a determinat un scandal fără precedent și amenințări cu anchete penale în timpul ședinței. Ulterior, liberalii au explicat că votul lor a venit în urma dezvăluirilor făcute în mediul online de managerul proiectului, Gena Drăgușanu, care a reclamat mai multe disfuncționalități ale proiectului.

Grupul PNL a solicitat lămuriri, pe care le-au primit, iar în final au decis că proiectul trebuie, cu adevărat, blocat, existând altfel riscul ca Primăria Focșani să fie nevoită să returneze peste 7 milioane de lei Uniunii Europene. La ședința de marți a fost prezentă și Gena Drăgușanu, care a revenit la vechiul loc de muncă din Primărie, după ce inițial fusese detașată la Poliția Locală Focșani. Ea le-a oferit explicații tuturor celor prezenți cu privire la proiectul pe care l-a coordonat în calitate de manager de proiect. Discursul său nu a fost însă la fel de acuzator ca detaliile oferite inițial pe internet. Ea s-a “înmuiat” după ce a revenit pe postul din Primărie, declarând, de data aceasta, că disfuncționalitățile pot fi reparate până pe 30 iunie 2017.

“Toate primăriile se confruntă cu așa ceva”, le-a spus Gena Drăgușanu consilierilor locali, referindu-se la faptul că documentația tehnică a proiectului de amenajare a spațiilor verzi a fost incompletă, iar în timp au apărut mai multe erori. Proiectul a fost votat, în final, de toți cei 17 consilieri care au fost prezenți la ședință, fiind astfel adoptat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here