VIDEO+GALERIE FOTO: Protest de susținere pentru preotul Georgică Vatră

1
1069

protest biserica sf andrei focsani excomunicati 5 - VIDEO+GALERIE FOTO: Protest de susținere pentru preotul Georgică Vatră

Peste 30 de credincioși au fost prezenți, sâmbătă la orele prânzului la un protest împotriva deciziei de mutare a preotului Georgică Vatră dar și pentru a contesta măsurile luate de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei de a excomunica un număr de trei persoane din Biserica Ortodoxă Română. Contestatarii deciziilor luate de Arhiepiscopie au declarat în fața camerelor de luat vederi că vor intenta un proces penal pe numele celor responsabili. Nela Panaite, una dintre persoanele excomunicate reclamă faptul că i-a fost interzis abuziv dreptul de cetățean simplu de a face parte din rândul credincioșilor ortodocși. Mai mult decât atât, aceasta a prezentat și o comunicare oficială primită din partea oficialilor de la Buzău în care se menționează faptul că doar atunci când se va face dovada concretă a pocăinței, Arhiepiscopia va lua în considerare demersurile acestora.

„Ținând cont că dumneavoastră nu vă mai numărați printre membrii acestei comunități și, prin urmare, nu mai există obligații din partea acesteia în ceea ce vă privește. (…) Vă sugerăm să încetați hărțuiala mediatică și prin corespondență la adresa Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. (…) Facem precizarea că este ultima oară când se dă curs corespondenței primite din partea domniei voastre pe această temă, fiind considerat un capitol încheiat”, se arată în comunicarea oficialilor de la Arhiepiscopie, adresă semnată de consilierul Administrativ-bisericesc, preot Alin Balica.

Au fost și persoane care au acuzat modul prin care preotul Georgică Vatră a fost mutat disciplinar. Mutarea acestuia s-ar fi cerut după ce preotul nu a socotit cererile superiorilor săi de a închide magazinul pe care îl deținea. Aceleași persoane susțin faptul că magazinul cu pricina ar fi fost închis încă de la finele anului 2013.

Oamenii care au fost prezenți astăzi în fața Bisericii Sf. Andrei din Focșani spun că vor reveni și mâine pentru a susține un alt protest și speră ca numărul celor care li se vor alătura să fie mai mare.

Reamintim că Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a luat o decizie, unică în ultimele sute de ani, de a exclude din sânul bisericii trei persoane, în timp ce alte opt persoane au fost canonisite.

Citește și: Reacția enoriașilor excomunicați de Biserica Ortodoxă Română

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here