Vine frigul! Cod galben de vânt puternic și precipitații

0
544
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben pentru aproape întreaga țară, cu excepția câtorva județe din sud, aflate sub cod portocaliu.

Avertizarea intră în vigoare în această seară și este valabilă până mâine seară. Potrivit ANM, la munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită. Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

De asemenea, la noapte, în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65-70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25–30 l/mp. În cursul zilei de mâine, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

cod galben si portocaliu vant harta - Vine frigul! Cod galben de vânt puternic și precipitații

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here