Vrânceanul Tudorel Toader, în cărţi pentru şefia Ministerului Justiţiei

0
156

Numele vrânceanului Tudorel Toader este vehiculat pentru şefia MInisterului Justiţiei. Tudorel Toader s-a născut în comuna Vulturu și a fost în trecut, judecător la Curtea Constituțională.

Liderii PSD se reunesc miercuri, de la ora 12.00, in cadrul sedintei Comitetului Executiv National, pentru a valida noile propuneri de ministri la Justitiesi Mediul de afaceri, social-democratii urmand sa decida si daca il vor sanctiona pe primarul din Iasi, Mihai Chirica, in urma atacurilor lansate de acesta la adresa lui Liviu Dragnea.

Rectorul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Tudorel Toader, fost judecator la Curtea Constitutionala, este luat in calcul pentru a prelua postul de ministru al Justitiei, ramas vacant dupa demisia lui Florin Iordache. Surse din cadrul universitatii iesene au declarat ca rectorul Universitatii „Alexandru Cuza din Iasi”, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ar urma sa fie propus de catre premierul Sorin Grindeanu pentru functia de ministru al Justitiei. Tudorel Toader are sustinerea premierului Sorin Grindeanu, iar numele rectorului iesean va fi inaintat presedintelui Klaus Iohannis pentru portofoliul de la Justitie, au precizat aceleasi surse.

Tudorel Toader a fost timp de 10 ani judecător al Curţii Constituţionale din România până în 11 februarie 2016 când a fost ales prin vot rector al Universităţii „Al. I. Cuza”. Din 2003 Tudorel Toader este profesor al Universităţii la Facultatea de Drept unde din 2004 până la preluarea mandatului de rector a fost decan.

Tudorel Toader este şi membru al Comisiei de la Veneţia şi nu face parte din niciun partid politic.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here