Vreme instabilă până joi noaptea

0
119

Meteorologii au prlungit informarea de vreme instabilă, până pe 20 iunie, ora 23.00. Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Azi, până la ora 23.00, aproape întreaga țară, cu excepția județelor Tulcea și Constanța, se află sub cod galben. Până la noapte, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. Deși vremea e instabilă, nu scăpăm de caniculă.

Marți, 18 iunie, disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, pe arii restrânse în regiunile sudice-estice, unde indicele temperatură-umezeală va atinge și posibil depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here