Zeci de misiuni umanitare și mii de kilometri parcurși de voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea în două luni de luptă împotriva noului coronavirus!

0
229

În perioada martie – mai 2020, Filiala de Cruce Roșie Vrancea a desfășurat mai multe acțiuni ce s-au înscris în efortul autorităților în combaterea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Așadar, pe parcursul celor peste 60 de zile, 194 de voluntari ai organizației au depus un efort susținut pentru aprovizionarea mai multor unități medicale aflate în lupta cu SARS-CoV-2. Spitalul Județean Vrancea a primit donații constând în echipamente și materiale de protecție (549 viziere, 9300 manusi, 6000 masti, 200 combinezoane, 150 masti FFP2) și produse de igienă (90 litri dezinfectant, 224 sticle Domestos, 65 produse Procter&Gamble și 40 produse Henkel). De asemenea, spitalele din Focșani, Adjud, Panciu, Vidra, Spitalul Militar „Dr. Alexandru Popescu” și Spitalul de Psihiatrie Dumbrăveni ai fost aprovizionate cu alimente constând în dulciuri, apă și băuturi răcoritoare.

actiune crucea rosie vrancea 4 - Zeci de misiuni umanitare și mii de kilometri parcurși de voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea în două luni de luptă împotriva noului coronavirus!

Mai mult decât atât, la dispoziția Spitalului Municipal Adjud au fost puse la dispoziție 5 containere noi pentru asigurarea trajului epidemiologic. Alte trei containere donate de Crucea Roșie Vrancea, utilate cu 15 saltele, 30 de paturi, 15 lenjerii și 15 perne, au format un adăpost pentru 15 oameni ai străzii pentru care se instituise măsura izolării în Focșani, pe strada Tisei. Pe lângă acestea, voluntarii au au asigurat mâncare caldă, pachete alimentare și igienice, produse de curățenie, prosoape și lenjerii pentru cele 415 persoane aflate în 12 centre de carantină instituționalizată iar pentru alte 1991 aflate în carantină sau izolare la domiciliu 9 voluntari au asigurat consilierea psihologică prin telefon. Crucea Roșie a sărit și în ajutorul a 40 de cetățeni din Focșani, izolați la domiciliu, asigurându-le contra cost necesarul de produse alimentare și nealimentare. Peste o mie de pachete cu alimente și 50 cu produse de igienă au fost distribuite familiilor nevoiașe izolate la domiciliu din 15 localități: Focșani, Vartescoiu, Gugesti, Biliesti, Vanatori, Gura Calitei, Sihlea, Vidra, Corbita, Homocea, Adjud, Poiana Cristei, Panciu, Fitionesti și Marasesti.

actiune crucea rosie vrancea 3 - Zeci de misiuni umanitare și mii de kilometri parcurși de voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea în două luni de luptă împotriva noului coronavirus!

Voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea i-au aprovizionat cu alimente (75 de pachete) și produse de igienă (15 pachete) pe cei 30 de cetățeni aflați în izolare în Campusul temporar din strada Tisa din Focșani și au asigurat aproape 2.000 de mese calde pentru 37 de oamenmi ai străzii aflați în Adăpostul de noapte din aceeași locație. Au mai fost distribuite 40 de pachete alimentare în campusul de locuințe modulare din Adjud iar 15 primării din Vrancea au fost sprijinite cu alimente și produse de igienă. Să nu uităm de cele 21 de persoane din Sri Lanka care au fost ajutate de voluntari cu alimente și produse de igienă în cadrulunei misiuni umanitare. Potrivit Filialei de Cruce Roșie Vrancea, 9 voluntari ai organizației au parcurs 15.462 de kilometri în cele 121 de misiuni în care au asigurat transportul a 219 persoane care au tranzitat județul, care au ajuns la Centru de triere epidemiologică Focșani ori au fost în drum spre domiciliu sau centrele de carantină.

actiune crucea rosie vrancea 2 - Zeci de misiuni umanitare și mii de kilometri parcurși de voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea în două luni de luptă împotriva noului coronavirus!actiune crucea rosie vrancea  - Zeci de misiuni umanitare și mii de kilometri parcurși de voluntarii Filialei de Cruce Roșie Vrancea în două luni de luptă împotriva noului coronavirus!

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here