PANCIU: Ziua Culturii Naționale sărbătorită cu lansări de carte și recital de versuri din lirica Eminesciană

0
Luni, 15 ianuarie 2018, începând cu ora 16.30, Sala Mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu“ din Panciu, din Bd. Independenței nr. 10, va găzdui manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 168 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

În 2018, aceste manifestări, organizate de Primăria Orașului Panciu și Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ Panciu se derulează sub auspiciile Centenarului Marii Uniri din 1918. O evocare a etapelor înfăptuirii actului istoric de la Alba Iulia va fi prezentată, în deschiderea evenimentului din 15 ianuarie, de  profesorul Mihail Adafini, președintele Filialei Vrancea a Societății de Științe Istorice din România.

De Ziua Culturii Naționale vor fi lansate cărțile „Doamne, de ce m-ai pedepsit cu mine?“, autor: Mariana Rogoz Stratulat și „Vrancea Literară – Antologia scriitorilor vrânceni (vol. II)“ , coordonator: Culiță Ioan Ușurelu, președintele Ligii Scriitorilor din Vrancea. Ambele lucrări, apărute în condiții grafice deosebite, au fost editate cu sprijinul primarului Iulian Nica.

Poetul național, Mihai Eminescu, de la a cărui naștere se împlinesc 168 de ani, va fi omagiat de actorii Trupei de Teatru „Protha“, îndrumați de Cătălin Eduard Sfîrloagă, într-un un recital de versuri din lirica eminesciană.

„Ca în fiecare an, comunitatea locală pănceană va sărbători Ziua Culturii Naționale printr-o manifestare culturală de excepție. Continuăm promovarea scriitorilor locali, prin două lansări de carte – volumul de versuri «Doamne, de ce m-ai pedepsit cu mine?», al doamnei Mariana Rogoz Stratulat și «Antologia scriitorilor vrânceni (vol. II)», coordonată de Culiță Ioan Ușurelu, președintele Ligii Scriitorilor din Vrancea. Poetul național, Mihai Eminescu, va fi omagiat de actorii Trupei de Teatru «Protha», printr-un recital de versuri din lirica geniului literaturii române. Pentru că 2018 este anul Centenarului Marii Uniri de la 1918, un moment special din programul manifestărilor din 15 ianuarie va fi dedicat evocării etapelor premergătoare actului istoric de la Alba Iulia, ce va fi prezentată, de  profesorul Mihail Adafini, președintele Filialei Vrancea a Societății de Științe Istorice din România. Invit la aceste manifestări toți păncenii profund atașați de valorile culturale naționale, care sunt un important reper al identității noastre, ca popor și ca români, în Europa și în lume“, a declarat primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here